Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.11.2005 г.
Четири джипита дължат здравноосигурителни вноски
Конфискуваха 11 компютъра с незаконен софтуер
От утре скачат цените на стоматологичните услуги
Четири джипита дължат здравноосигурителни вноски
Илияна ИВАНОВА
   Четирима общопрактикуващи лекари от региона са загубили здравноосигурителните си права по РЗОК, тъй като не са внасяли редовно здравноосигурителните си вноски. Това съобщи Димитър Евтимов, началник отдел “Осигурителни вноски краткосрочно осигуряване” към пернишкия клон на НОИ. Общо 98 са джипитата от региона, като 4,08% от тях са с нередовен осигурителен статус. Към 1 ноември тази година още един доктор от областта е бил неизправен длъжник за данъка здраве, като от тогава досега той е оправил отношенията си с НОИ.
18 396 са жителите на региона, които не са платили полагащите им се осигуровки и вече са загубили правата си. Общият брой на записаните лица в пациентските листи към ноември тази година е 141 179 души. Това означава, че 14% от населението на Пернишко е с нередовен здравноосигурителен статус. От регистрираните 18 396 пациенти 200 души са изключени, тъй като са напуснали страната. От началото на месец ноември 286 души са пуснали молби за разсрочване на дължимия налог за здраве.
Крайният срок за приемане на документите за разсрочване беше удължен до края на настоящата година. Молби могат да пускат всички лица, които трябва сами да се осигуряват, като доходът на член от семейството не трябва да надвишава 200 лева на месец. Разсрочват се задължения, натрупани до 31 май тази година. Всеки одобрен трябва да погаси задълженията си до края на 2006 година. Няма условия за това какви суми да бъдат внасяни и на какви периоди. Може цялата сума да бъде внесена в края на декември догодина. През това време върху задълженията не се начислява лихва и не се предприемат мерки за принудително вземане, а лицето се счита здравноосигурено. То обаче е длъжно до края на 2006 година да внася текущите си сметки по здравните осигуровки. Ако пропусне повече от три вноски, автоматично губи здравноосигурителни права.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система