Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.12.2005 г.
Пътнически влак катастрофира машинистът Любен Любенов избяга
“Подкрепа”: Управляващите- виновни за геноцида над учителите
Карамфил Стаменков стана почетен гражданин на Ковачевци
Пътнически влак катастрофира машинистът Любен Любенов избяга
Илияна ИВАНОВА Любомира ПЕЛОВА
   Пътнически влак N60102, пътуващ от Кюстендил към София, катастрофира вчера около 6.40 часа на жп-гара Радомир. Няма жертви, но има ранени пътници.
Инцидентът е станал при влизането на композицията в трети коловоз на гарата. Пътническият влак не е спрял за смяна на дизеловия локомотив с електрически, което задължително се извършва тук. Композицията е продължила, без да намали скоростта, която, според пътници, е била около 60 км/час. Влакът се е ударил в електровоза, който е изчаквал на входните стрелки на радомирската гара, за да бъде извършена смяната.
При удара дизеловият локомотив не е дерайлирал, шестте вагона на композицията - също. Първият обаче се е забил в машината и се е разцепил наполовина. Според очевидци машинистът е пострадал сериозно и е бил откаран с лека кола в столична болница от свой роднина, който го изчаквал на гарата, за да му предаде багаж. Ранен е бил и машинистът, който е бил в електровоза. Пострадал сериозно е и вторият вагон, останалите четири са с изпочупени прозорци. Нанесени са и други материални щети, които в момента са в процес на изясняване.
Загинали няма, но има пострадали хора с различни травми. Най-тежко е състоянието на 83-годишната Райна Янева, която е настанена в пернишката болница със счупено ребро и счупен шиен прешлен. Специалистите от Центъра за спешна медицинска помощ в областния град са оказали лекарска помощ още на 43-годишния Любомир Павлов Петков от Жабляно и на Иван Ангелов /35 г./ от Земен, които по-късно са били освободени. Любомир Петков е с аркада на дясната вежда и яка на шията. На Иван Ангелов бе направена рентгенова снимка заради съмнение за счупени ребра. С по-леки наранявания се отървали останалите 50 пътници на влака.
На мястото на катастрофата сутринта пристигна веднага и министърът на транспорта и съобщенията Петър Мутафчиев. Комисия от експерти на БДЖ и “Българска железопътна компания” час след инцидента започна работа по изясняване причините. До обяд вчера те заседаваха на място, като бяха правени различни експертизи. Знаеше се само, че стрелочниците нямат вина за случилото се. Министър Мутафчиев заяви, че грешката не е техническа, а от субективен характер. Според неофициална информация във влака е пътувал и народният представител от Кюстендилска област от “Коалиция за България” Иво Атанасов. На гарата в Радомир вчера се говореше, че най-вероятно злополуката е станала, тъй като на машиниста му е прилошало.
В късните следобедни часове вчера стана ясно, че катастрофата е станала, тъй като и двамата машинисти са били заспали. Според официалната информация от пресцентъра на БДЖ, влакът се е ударил в изчакващия го електровоз с 52 километра в час. Няма следи от никакъв спирачен път. От БДЖ съобщиха, че след удара машинистът Любен Любенов е изчезнал и се издирва. Той е с 12 години трудов стаж и досега има само едно наказание за превишена скорост. На колегата му е взета кръвна проба за алкохол, която се е оказала отрицателна. Министър Мутафчиев вчера заяви, че ще бъдат набелязани мерки за подобряване на сигурността на пътуващите и за подобряване на трудовата дисциплина в БДЖ.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система