Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.12.2005 г.
Перничани срещат Коледа без покрив над главата си след пожар
Болницата дари 2 139 книги
Пиян шофьор вози крадено
Перничани срещат Коледа без покрив над главата си след пожар
Илияна ИВАНОВА
   Тричленно семейство от Перник остана без покрив над главата си точно преди Коледа, след като жилището им в бл. 20 в пернишкия квартал Красно село бе опожарено преди повече от седмица. В момента 22-годишната Симона Антонова и родителите й - Антон и Татяна Тодорови, са настанени при сестрата на Симона, в къща над болницата в Перник. Петимата възрастни и тригодишното внуче на Антон и Татяна обитават две стаи, в които живеят по-голямата им дъщеря Анита и съпруга й Ивайло. Младото семейство очаква второто си дете.
Много ни е трудно, но засега се справяме. Сестра ми и зет ми ще ни търпят, докато си оправим жилището, тъй като нямаме друг избор. Ремонтът обаче тече бавно, тъй като нямаме нужните средства. Взели сме вече много заеми, но за да пригодим жилището ни отново за живот, ще ни трябват хиляди левове. Не знаем откъде ще ги вземем, тъй като вече и хората трудно дават назаем, сподели Симона.
Драмата започнала миналата събота малко след 14 часа, когато в ап.10, намиращ се на втория етаж в 50-годишния блок, възникнал пожар. По официалните данни на РДВР огънят е причинен от повреда на електрическата инсталация на хладилника. Собственикът на дома - Александър, отсъствал и вероятно огънят е горял дълго време, преди да бъде забелязан от съседи. До пристигането на противопожарните екипи пламъците вече се били пренесли и в жилището на третия етаж, където живеят сем. Тодорови, както и на покрива над дома им.
Поражения са ненесени и в трите стаи на бедстващото домакинство - спалня, кухня и хол. Всички стени са опушени, мазилката на тавана е паднала, изгоряла е част от покъщнината, а от покрива при лошо време тече вода, тъй като керемидите са обгорели и разместени и зеят огромни дупки. От високата температура всички прозорци са били изпочупени. Дни след инцидента вътре все още мирише на пушек и е невъзможно да се стои по-дълго време. Освен всичко друго, се оказало, че и по-голямата част от дрехите на Симона и Татяна са изпепелени, а тези на бащата - напълно. Спешно се наложило да се купуват нови дрехи, тъй като Антон останал само с тези на гърба си. Сега трябва да бъде подменен и подът на жилището, който е таван на апартамента на Александър, тъй като има реална опасност гредоредът да поддаде и всички да пропаднат на втория етаж.
Най-голямата мъка на Симона обаче е, че сред пламъците е загинало и 7-годишното й кученце. Пекинезът Гери се е задушил в гъстия дим, а тялото му било намерено чак след потушаването на пожара.
Семейство Тодорови са изпаднали в безизходица и не знаят какво ще става с тях оттук нататък. Досега не са правили застраховка на жилището си, тъй като парите все трябвали за нещо друго и хората не успявали да заделят за вноските. Симона и Татяна в момента имат работа, но бащата работи където намери и когато го извикат като общ работник. Непрекъснато взимаме заеми и не знаем как ще ги връщаме, кахърят се потърпевшите. Те са изключително благодарни на техни близки и приятели, които не са ги изоставили в бедата. На доброволни начала познати и роднини са започнали ремонт на изгорялото жилище. Пострадалите очакват да се намерят и други добри хора, които да им помогнат да преживеят тежките дни.
Никой от тримата потърпевши не бил в дома си, когато е възникнал пожарът. Те знаят за случилото се по разкази на съседи. Пред тях очевидци обвинили противопожарната служба, че е закъсняла с около 40 минути и затова пораженията са толкова големи.
Сигналът за пожара е подаден на тел. 160 в 14.35 часа на 3.12.2005 година, съобщи за “Съперник” регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Подателят е конкретизирал точно адреса и след 2 минути първият противопожарен автомобил е бил на мястото на инцидента. Изпратени са били още два противопожарни автомобила. Пристигнал е и началникът на РС ПАБ майор Любен Илчов. Общо 9 огнеборци са се борили с пламъците, като действията им са били в съответствие със служебните разпореждания и изисквания. Пожарът е локализиран в 14.47 часа. Това означава, че разпространението на пламъците е било спряно. Огънят е ликвидиран напълно в 15.10 часа. Всички постъпили сигнали при нас се записват в няколко документа, категоричен е Венцислав Алексов.
От противопожарната служба предполагат, че огънят се е появил доста преди да бъде усетен. После пламъците са се разгорели и бързо са обхванали старата постройка. Заради гредореда сградата бързо била обхваната от пожара.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система