Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.12.2005 г.
Дете едва не ослепя при игра с пиратка
Подпалвачът от Твърди ливади остава в затвора
И сираците на загинали миньори от не са забравени
Дете едва не ослепя при игра с пиратка
Илияна ИВАНОВА
   15-годишно момче от пернишкия квартал Тева едва не ослепя при игра с пиротехнически средства, съобщиха от полицията. Петър Петров поставил в празна бирена бутилка запалена пиратка. При избухването шишето се пръснало на части, като парченца от стъклото наранили дясното му око. Пострадалото момче веднага било откарано в Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, където му е оказана първа помощ. По-късно Петър е приет в “Очно отделение” на Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова”. Установени са вътрешен кръвоизлив и намалено зрение, имало реална опасност детето да ослепее. Четири дни медиците се борили да спасят зрението му, завчера Петър е изписан от болницата в добро състояние. Запознати твърдят, че тийнейджърите поставят пиратки в бутилки, защото така гърмежът е по-силен. Децата обаче не знаят, че подобна игра може да бъде фатална за тях или техни приятели.
И през тази година кметът на Перник Антоанета Георгиева издаде заповед за продажба на пиро-технически средства само на разрешените за това места. В Перник това става само в магазин “Емира”, стрелкови клуб и Ловно-рибарското дружество. В Радомир и Брезник се продават само в Ловно-рибарските дружества.
Районните полицейски управления в региона разрешават продажбата само на фирми, които могат да спазят наложените изисквания. Обектите трябва да бъдат обезопасени, да имат складове за съхранение, като на помещенията трябва да бъдат поставени обезопасителни решетки. Това означава, че сергиите в никакъв начин не могат да изпълнят условията и следователно - не могат да получат лиценз.
Започнаха вече масирани проверки на служителите на РДВР - Перник. В контрола ще участват районните инспектори, представителите на Детска педагогическа стая, Пътен контрол и Контролно-постови дейности. Нарушителите ще бъдат санкционирани с административно наказание и глоба, която варира от 500 до 2000 лева. През миналата година по време на осъществения контол са били иззети 23 000 незаконно продавани пиротехнически средства.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система