Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.01.2006 г.
Пастор - затворник дава лъжливи показания в съда
Ив. Димитров: ГКПП-Стрезимировци отговаря на изискванията
16-годишна бере душа след катастрофа
Пастор - затворник дава лъжливи показания в съда
Любомира ПЕЛОВА
   Излежаващият ефективна присъда за кражба в Софийския затвор Стоил Теменужков вчера се опита да изгради алиби за 18-годишния вече Кристиян Петров, обвинен в жестокото убийство на съученика си Кристин Емилов.
Трагедията се разигра на 10 октомври 2004 година. След като излязло от дома си да поиграе карти с приятели, момчето повече не се върнало. Намереното нарязано на парчета тяло бе открито дни по-късно заровено в горичка край стадион “Металург” в кв.Изток. Обвиняемият Кристиян Петров тогава сам заведе до мястото, където е закопал останките на съученика си, полицаи и следователи. Част от вътрешностите на 17-годишния Кристин бяха открити във фризер в необитаемия апартамента на баба му, където е извършено убийството и в найлонови пликове в контейнер за смет край жилищната кооперация.
Пред съда вчера даде показания Здравка Беневречка, която живее в апартамент точно под този, в който е бил отнет живота на Кристин. Веднъж вече, на заседанието през ноември, тя бе призовавана като анонимен свидетел, но тогава се отказа да дава показания. По настояване на защитата сега тя застана пред съдебния състав, председателстван от шефа на Окръжния съд в Перник Петър Михайлов. Беневречка обаче не е казала нищо конкретно, което да изясни картината около разигралата се драма в кооперацията в кв.Изток.
Пред съда като свидетел бе призован и пасторът в Евангелистката черква в Брезник Стоил Теменужков, който в момента изтърпява ефективна присъда в Софийския затвор. Той се опитал да изгради алиби на обвиняемия, твърдейки че на 10 октомври подсъдимият Кристиян Петров присъствал на службата, изнасяна от него в Брезник и целия ден, до късно през нощта били заедно. От справката, представена от окръжния прокурор на Перник Радка Петрова, става ясно обаче, че на въпросната дата той е бил зад решетките, изтърпявайки ефективна присъда. Освободен е от затвора едва на 22 октомври 2004 г.
Маститият столичен адвокат Марин Марковски от вчера вече работи съвместно с пернишкия защитник на обвиняемия - Вили Велинов. Той бил ангажиран от бабата на Кристиян, която работи в Гърция и осигурява финансово защитата на внука си.
Адвокат Марковски поиска вчера промяна в мярката за неотклонение “задържане под стража” за подсъдимия, тъй като според него Кристиян е с чисто съдебно минало, без други висящи дела, нямало и данни, че се опитал да се укрия. Презумпцията за невинност е конституционен принцип а това, че има процес, не значи, че има сериозни и категорични доказателства, че моят подзащитен е извършил убийството, зяви пред “Съперник” Марковски. Съдебният състав категорично вчера отхвърли искането на защитниците Кристиян Петров да бъде пуснат от бобовдолския затвор, където изчаква края на процеса, след като през ноември 2005 година навърши пълнолетие, под домашен арест. На следващото заседание, което ще се състои на 27 януари, ще бъдат разпитани по искане на адвокатите Марковски и Велинов нови свидетели, които също ще се опитат да градят алиби за обвиняемия. Делото за убийството продължава повече от година, вече не зная вярвам ли в българското правосъдие, след като година и три месеца чакам възмездие за зверската смърт на детето си, изплака вчера майката на Кристин Иванов, Емилия. Всяко съдебно заседание за нас е кошмар, в който преживяваме отново и отново ужасът, който изживяхме, не криеше отчаянието си и бащата на Кристин - Емил Иванов. Почерненото семейство не крие притесненията си и за съучениците на Криско, които вече са дали показания пред съда, уличаващи подсъдимия Кристиян Петров.
Ако вината на обвиняемия бъде доказана по безспорен и категоричен начин, максималната присъда, която може да му бъде наложена е едва 12 години лишаване от свобода за особено жестокото престъпление. Причаната е, че убийството е извършено във време, в което Кристиян Петров е бил непълнолетен.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система