Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.02.2006 г.
Касираха изборите в Изток,според Темида вотът е опорочен
Бременна жена открита мъртва
Крадци обраха холандец,свил дом в село Видрица
Касираха изборите в Изток,според Темида вотът е опорочен
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишкият окръжен съд касира частичните избори за кмет на най-голямото кметство в пернишкия квартал Изток, в което живеят над 30 000 жители. Частичният вот за градоначалник бе обявен след като титулярът инж.Росица Янакиева влезе като депутат от 14 Пернишки МИР в 40-тото Народно събрание. Петима се надпреварваха за поста, до балотаж стигнаха двама - кандидатът на обединената десница Симеон Желев и независимата Снежанка Викторова, зад която застанаха Коалиция за България и други леви партии и сдружения.
ОИК обяви резултатите от вота, според които с 55,62 процента от броя на гласувалите за избран се счита синият Симеон Желев. 10 от общо 11-те члена на Общинската избирателна комисия подписаха обаче протокола с особено мнение, 9 добавиха и парафа “против” заради нарушения, констатирани в деня на балотажа. За две от тях, както стана ясно и по време на съдебните заседания, има издадени и влезли в сила наказателни постановления.
Мотивите на ПОС, с които решението на ОИК за избран трябва да се счита Симеон Желев се обявява за невалидно и се отменя, се крият в намерените в края на изборния ден 12 470 плика и бюлетини при 11 900, раздадени в утрото на балотажа - 5 ноември 2005 г. Според анализа на вещите лица, извършили съдебно-икономическата експертиза, са открити и 1 049 плика, белязани с различни знаци, 175 пък са намерените белязани бюлетини за десния кандидат.
Освен със скандалните пликове, оказали се в повече от раздадените, решението си пернишките магистрати мотивираха и с обстоятелството, че повече от две трети от членовете на ОИК са подписали окончателният протокол за избора с особено мнение.
В становището на ПОС се казва, че са допуснати съществени процесуални нарушения при провеждане на частичните ибори, които са довели до нарушаване волята на избирателите и неправилно отчитане на изборните резултати.
Решението на Пернишкия окръжен съд не е окончателно, то подлежи на обжалване в седемдневен срок пред ВАС.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система