Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.05.2002 г.
Бегуновци събра видни гости на събор
Готвят пуск на линията за пектин
Паметник в Дивля увековечи Майстора
Тризнаци спечелиха парада на близнаците
Парад на духовността в Перник
Бегуновци събра видни гости на събор
   В събота се проведе традиционният събор в село Бегуновци. За първи път празникът премина тържествено, с много гости и земляци от близо и далеч.
За селското тържество дойде областният управител на Перник Димитър Колев, който дари лични средства за откриване на паметната плоча на загиналите във войните жители на селото. Гости бяха още областният управител на Софийска област Олимпи Кътев - родом от Бегуновци, кметът на Община Брезник Георги Михайлов, председателят на Общинския съвет Иван Ставрев, председателят на Областният съвет на БСП Димитър Дойчинов, директорът на Окръжния исторически музей Огнян Аспров и др. Тук бяха и двама живи участници в Отечествената война от селото.
С тържествени слова празникът откри кметът на Бегуновци Темелко Арсов. Областният управител Димитър Колев откри паметната плоча, поклони се и пожела на всички бегуновчани успех и благоденствие. Бяха положени венци и цветя от името на гостите и населението. Кметът на Община Брезник Георги Михайлов връчи грамота на бегуновският радетел на културата Методи Димитров, издал книгата “Истории от Граово”. С огромен интерес бяха посрещнати изпълненията на ансамблите от Черна гора и Скопие, които гостуваха и на перничани за 24 май. Управата на селото изказа благодарност на кмета на Община Перник Андрей Андреев за осигуряването на съставите и на председателя на Общинския съвет Юрий Драганов за личната помощ в извозването и монтирането на паметната плоча. Двамата отсъстваха поради ангажименти в Перник.
Вечерта в небето над Бегуновци блеснаха илюминации. Вчера празникът продължи по домовете на хората с богати трапези.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система