Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.03.2006 г.
Синдикатите ще спрат пътя на боклука към Перник
Интерес към безплатни прегледи в Профилакториума
АДВ разпродава "Мошино-Автотранспорт"
Синдикатите ще спрат пътя на боклука към Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Депозирания пред столичния кмет Бойко Борисов идеен проект на австрийската фирма ИВЕНИО консулт за изгаряне на софийския боклук в пернишкия ТЕЦ”Република” взриви напрежението в града вчера. РКС на КНСБ и КТ “Подкрепа” заявиха, че са готови с живи вериги да спрат движението по магистрала Е-79 и да парализират целия Югозапад, но да не позволят превръщането на Перник в екологична бомба. С нарочни декларации до президента Г.Първанов, министър-председателя Сергей Станишев, министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и кмета на София Бойко Борисов, както и до всички областни и общински структури на местната и държавна власт, синдикалистите предупреждават, че привеждат структурите си в бойна готовност за гражданско неподчинение срещу мераците на определени кръгове да превърнат 100-хилядният областен център в сметище на столицата. От КНСБ припомнят, че Перник е на трето място в страната по замърсеност и отделяни вредни емисии в атмосферата и един подобен проект ще постави на колене екологията на района за много години напред.
Кметът на София Бойко Борисов не може да си решава проблемите за сметка на перничани! В столицата има достатъчно топлоцентрали, да се горят балите с твърди битови отпадъци там, бяха категоричини синдикалистите вчера. На пресконференцията в РКС на КНСБ вчера към тях се присъединиха и областният управител Иван Димитров , председателят на Общинския съвет в Перник Добри Митрев, кметът инж.Антоанета Георгиева, зам.председателя на ОбС Милан Миланов. Те дадоха рамо на идеята на КНСБ да бъде създаден инициативен комитет “Да запазим екологично чист Перник за децата ни”, който ще пресече всички опити за задкулисни игри и решения в ущърб на перничани.
Представителите на държавната и общинската власт и лидерите на двата синдиката се обединиха около становището битката за чистата околна среда на Перник да бъде пренесен в кабинета на министър Румен Овчаров веднага след като той се върне в България. Областият управител Иван Димитров припомни, че над 10 000 перничани се включиха в подписката, с която казаха “не” на софийските боклуци. Ако трябва да асе строи завод за изгарянето на твърдите битови отпадъци, то той ще е само за тези от нашия край. При това към реализацията на такъв проект може да се пристъпи след широк обществен дебат, за да бъде всичко “на светло”. Губернаторът припомни, че за изграждането на подобно съоръжение във Виена са отишли десет години - осем, за да бъде доказано на гражданството, че то няма да бъде опасно за чистотата на въздуха и водата и екологията като цяло и две - за изграждането на самия завод. В Перник се правят опити всичко да се върти на много бързи обороти и това вероятно има нещо много общо и с бързата приватизация на “Топлофикация”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система