Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.03.2006 г.
Проблемите на народните читалища нищиха на конгрес
Високо кръвно вдигна фирмаджия
Проблемите на народните читалища нищиха на конгрес
Станислава БОЯНОВА
   6 делегати от Перник са взели участие в 30-тият юбилеен конгрес на Съюза на народните читалища, който се проведе на 18 и 19 март в столицата. Те са представлявали 30 читалища от региона. Във форума са участвали председателят на читалищното настоятелство в Кладница, Рударци, Дивотино, Студена, Големо Бучино и на “Елин Пелин”.
Конгресът е съвпаднал и със 150-тата годишнина на читалищното дело и възникването на първите читалща в градовете Свищов, Лом и Шумен. Тази година се навършват и 135 години от първия брой на сп. “Читалище”.
Президентът на Рупублика България Георги Първанов и министърът на културата са били сред участниците в конгреса. В програмата са били разгледани темите за работата на Съюза на народните читалища в процеса на подготовката и приемането на България в ЕС, приоритетите за издигане на по-високо ниво на художествено-творческата дейност на читалищата, както и взаимоотношенията на Съюза на народните читалища с Министерството на културата, творческите съюзи, Националното сдружение на общините и общинските власти и популяризирането на читалищата и техните сдружения сред обществеността чрез средствата за масова информация.
По време на конгреса бе избран и управителният съвет на Съюза на нородните читалища. Той бе оглавен с председател проф. Стоян Денчев - ректор на института по библиотекознание, председателят на читалище “Елин Пелин” Йордан Дичев, пък бе преизбран за член на управителния съвет.
Да се обърне сериозно внимание на тази дейност, която носи собствени приходи, както и да участват в проекти, с които да се печелят средства бяха част от препоръките отправени към читалищата. Специалистите констатираха, че през последните години са малко средствата, които се заделят от държавата за дейността на тези институции, сподели председателят на читалище “Елин Пелин” Йордан Дичев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система