Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.04.2006 г.
Осем години затвор за наркобос, хванат с над 300 дози хероин
Искат екокомплекса в Ковачевци за колеж по дизайн
Осем години затвор за наркобос, хванат с над 300 дози хероин
Любомира ПЕЛОВА
   Осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване наложи Пернишкият окръжен съд на 34-годишният рецидивист Емил Цветков - Зеляро. Наказанието е за придобиване и държане на високорискови упойващи вещества.
Цветков бе задържан при специализирана полицейска акция, проведена на 16 април 2005 година в района на пернишкия квартал Мошино. След подаден сигнал, че от София към Перник се движи съмнителен автомобил, екип на 2 РПУ и РЗ БОП задържат “Фолксваген Голф”-тройка с пернишка регистрация, управляван от Бойко Славчев. Заедно с него в автомобила е пътувал и Емил Цветков. Виждайки служителите на реда, Зеляро изскача от колата и хуква да бяга. При задържането той оказва яростна съпротива. На мястото, на което е закопчан, са открити три пакета, увити във вестник, в които са били опаковани 301 малки пликчета с кафяво прахообразно вещество. Анализът е показал, че това е хероин. Дозите са били предназначени за продажба. Общото тегло на наркотика е 39,97 грама, а стойността му е определена от експертите на 4 794 лв. При задържането е нанесена лека телесна повреда и на полицая Мартин Мартинов. Срещу Цветков бе повдигнато обвинение и за нея, но тъй като съдебните медици не можаха да кажат категорично дали травмите са конкретно нанесени от подсъдимия или са получени при самото падане при боричкането на полицая с Цветков по време на ареста, Зеляро вчера бе обявен за невинен по обвинението за нанесена телесна повреда на полицай по време на изпълнението на служебните му задължения.
Емил Цветков и Бойко Славчев, който не бе подведен под съдебна отговорност, са познати на органите на реда с дебелите си криминални досиета. Според антимафиоти, те са от кръга на показно разстреляния наркобос Райко Василев - Кръвта.
Присъдата Цветков има право да обжалва в 15-дневен срок в Софийския апелативен съд. Пернишките служители на Темида не му наложиха глоба, въпреки че според разпоредбите на Наказателния кодекс тя може да достигне до 100 000 лв. Той ще плати само разноските по делото от 957 лв.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система