Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.04.2006 г.
Съперник избран за медиен партньор за Световното първенство
Фолкдива дари Дневен дом “Добро сърце”
Албена и Максим в подкрепа на децата на загинали полицаи
Съперник избран за медиен партньор за Световното първенство
Любомира ПЕЛОВА
   На специално посещение в редакцията на в.”Съперник” вчера бе съветникът от посолството на Федерална Република Германия у нас г-н Клаус Брамбах, който е и ръководител на отдел “Медии и връзки с обществеността”. Той бе придружен от Огнян Златев, представител на Националния център за развитие на медиите в България.
Изданието ни бе избрано от дипломатическото представителство за медиен партньор, който ще се включи в отразяването на подготовката за Световното първенство по футбол, както и на всички събития около голямата футболна фиеста, стартираща на 8 юни в Берлин.
Инж.Иван Петров, управител на фирма “Петро-Макс” ООД, издател на в.”Съперник” запозна гостите с трудния път, който извървя в своето 15-годишно същестуване първият в региона частен ежедневник, докато се наложи като авторитетно издание на новинарския пазар. Свободното слово специално във Федеративна Република Германия има вече половинвековна история. Вярвам обаче, че с присъединяването на България към Европейския съюз, България и в частност в.”Съперник” бързо ще наваксат загубеното през годините на тоталитарния режим, окуражи издателите и журналистите от вестника г-н Брамбах. Спортът свързва народите и голяма роля за това играе футболът, заяви по време на срещата вчера той. В действителност двустранните отношения между България и Германия в областта на спорта са много добри. Потвърждение за това е и удостояването на футболната легенда Франц Бекенбауер с титлата почетен доктор на Спортната академия в София. На негово име бе наречена и една от залите в Академията, заяви ръководителят на отдел “Медии и връзки с обществеността” при немското посолство у нас. Той разказа и за подготовката на родината му, която за втори път след 1974 година става столица на Световното футболно първенство, което стартира в Берлин след по-малако от 60 дни. Както в правителството, така и във всички селища на Германия хляди работят с голяма еуфория и амбицията да превърнат игрите в истински празници. Повече от 3 милиона посетители, половината от които от чужбина, ще могат в продължение на 4 седмици да проследят 64-те срещи на 32-те страни, участнички в Световното футболно първенство. Те ще се играят на 12 супермодерни стадиона в Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Хамбург, Хановер Лайпциг, Нюрнберг и други големи градове на Германия. Надявам се, че много български приятели на футбола ще дойдат у нас, за да съпреживеят мотото на това Световно първенство “Германия на гости при приятели”, заяви вчера г-н Брамбах. На своите нови приятели от “Съперник” той остави много подаръци, сред които и футболна топка с емблемата и логото на 17-тото Световно първенство по футбол.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система