Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.04.2006 г.
Рашо Кърпата се измъкна с година и десет месеца условно
Спасяването на тролейбусите отново в дневния ред на ОбС утре
Крупна кражба в Кралев дол
Рашо Кърпата се измъкна с година и десет месеца условно
Любомира ПЕЛОВА
   С условна присъда приключи процесът срещу 39-годишният перничанин Рангел Рангелов, известен в града с прякора Кърпата. Срещу него и "ортака" му, 34-годишния Венцислав Любенов, бе отправено обвинение за рекет по чл.314 ал 2 от Наказателния кодекс. Като поръчител на изнудването на подсъдимата скамейка бе изправен 41-годишният бивш работник на фирма "Заводски строежи" Валери Рангелов.
Рангелов се призна за виновен и след постигнато споразумение с прокуратурата бе осъден на лишаване от свобода в размер на една година и десет месеца с четиригодишен изпитателен срок. Меката присъда е заради чистото съдебно минало Кърпата, за когото това е първата му присъда и тежкото му здравословно състояние. Делото срещу Венцислав Любенов, който също бил много болен, продължава, тъй като той не се призна за виновен. Процесът ще се гледа от друг съдебен състав. Подсъдимият има влязла в сила 6-месечна условна присъда, чиито срок още не е изтекъл, стана ясно на вчерашното съдебно заседание. Третият подсъдим, който бе нарочен като поръчител на изнудването - Валери Рангелов, бе оправдан поради липсата на безспорни доказателства за вината му.
Кърпата и Венецислав бяха задържани при показна спецакция на РЗ БОП - Перник през април 2005 година в кафене в пернишкия квартал Мошино в момент на получаване на искания откуп. При обиска тогава у тях бяха намерени 500 лв. Според данните от досъдебното производство, рекетът е бил поръчан от Валери Рангелов, който твърдял, че има да взема около 2000 лв от "Заводски строежи" от неплатени заработки. При вчерашния разпит обаче той отрече да е поръчвал изнудването. Бил споделил само с Кърпата, че имал да взема някакви пари и Рашо на своя глава "притиснал" служител на "Заводски строежи".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система