Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.06.2006 г.
Затварят за движение Е-79, опасност създават взривни дейност
Комисия започва проверка в "Комуналстрой"
Затягат контрола върху лекарствата
Затварят за движение Е-79, опасност създават взривни дейност
Юлия КУЛИНСКА
   Съществува реална възможност движението на моторни превозни средства по пуснатото само преди седмица платно на магистрален път Е-79 по посока София отново да бъде пренасочено през Радомир, каза на пресконференция вчера областният управител Иван Димитров. Той подчерта, че има изоставане от графика от края на месец май за извършване на строително-монтажни работи на стойност 500 хиляди евро. Това ще доведе до удължаване на крйният срок за пускането на магистралата в действие. Това е станало ясно след последния доклад на експертите от Изпълнителна агенция "Пътища". Причината за възникналите трудности е наличието на скали,
които са се изпречили на трасето на пътя. Тяхното взривяване
създава реална опасност за преминаващите автомобили по другото платно и може да предизвика неприятни инциденти. Изразено е мнение, че не навсякъде е създадена добра организация за преминаване по едната страна на мигастралата. По нея има неравности, които не са добре обозначени, не са поставени правилно пътните знаци и становището на резидент-инженерът е, че пускнането на движението затруднява изпълнението на строително-монтажните работии и създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, обясни Иван Диимтров.
На последната оперативка с участието на представители на Изпълнителна агенция "Пътища" са били поставени изискванията да бъде подменена и останалата част от етернитовия водопровод Ф 250 за Радомир при възел Старо село и за това се чака съгласието на агетнцията, както и да бъде започнато в най-кратки срокове изграждането на отводнителния колектор за Студена. Изпълнителят е поел ангажимент още през тази седмица да поиска оферти от фирми, които да извършат строителството му. Относно искането на студенчани да им бъде осигурен достъп до земеделските им имоти, които се намират над пътя, над изградените съоръжения, отговорът е бил, че вече има осигурен път за това. По повод постъпила жалба в Областната администрация с искане за укрепване на направения изкоп след съоръжението на махала "Превалец", областният управител обеща да поиска през тази седмица становище на проектанта. За корекцията на дерето при възел Студена, за отвеждане на повърхностните води от пътя и увеличения му водосбор е необходимо да се реконструира участък, преминаващ през частни имоти и решаването на проблема е вече поставен пред Изпълнителна агенция "Пътища". За това, обаче ще бъде необходимо съдействието на Община Перник те да бъдат отчуждени. Областният управител изрази увереност, че кметската управа няма да възрази за извършването на тази дейност, за да не спират строително-монтажните работи.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система