Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.06.2006 г.
В Жедна обещават - няма да пуснем балите тук
Един цар на 69
В Жедна обещават - няма да пуснем балите тук
Любомира Пелова
   На общоселско събрание в сряда вечерта жителите на Жедна и съседните села заявиха категоричното си несъгласие в района на Радомирско да бъде изградено депо за битовите отпадъци на столицата. Районът тук е екологично чист, правени са научни изследвания в края на минали век, които са показали, че въздухът в нарочените за депа райони се нарежда по чистота след този в курорта Банкя, Софийско.
Тук трябва да се градят санаториуми, а не сметища, заявиха на протестното събрание завчера жителите на селата, заплашени от потенциално замърсяване и нарушено екоравновесие.
Местните хора искат не просто незабавно свикване на извънредна сесия на радомирския Общински съвет, а и гласуването на категорично решение за недопускане на софийските бали на територията на района. Според жителите на Жедна, Житуша, Негованци, налице са опити да бъдат превърнати в жертва на политическо търгашество. Председателят на една от най-успешните земеделски кооперации - тази в с.Жедна, Цветан Киров оглави новосформирания Инициативен комитет.
Според него сега висши и местни управници фучат с автомобилите си край селяните и не спират дори да ги попитат за мнението им. Ще спрат обаче, заяви Киров, когато дойде време за избори, но тогава трябва да се попитат дали няма да е късно. Той уточни, че в протестите са се включили вече не само местните хора от засегнатите села, но и много столичани, които са вложили средства в имоти, купени именно заради чистата природа тук. На път са да бъда бъдат прогонени и потенциални италиански инвеститори, които също именно заради чистата природа са проявявали интерес към района.Протестиращите припомниха, че питейната вода за 7-8 села идва точно от местността, нарочена за депо на балите с битови отпадъци. Президентът Първанов да си откара боклуците в Косача или да се разберат с Бойко Борисов и той да си направи депото в Банкя, с гневна ирония предлагаха миналата вечер протестиращите
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система