Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.06.2006 г.
Пернишките депутатки участнички в световен форум
Дипломатическа инвазия за празненствата на Еньовден
Обраха жилище
Пернишките депутатки участнички в световен форум
Юлия КУЛИНСКА
   Народните представителки Татяна Калканова, Теодора Дренска и Росица Янакиева са участвали във Втората световна конференция на жените парламентаристки, провела се в началото на седмицата в НДК. Темата на дискусията е била политиката за по-ефективна защита на децата и младежите по отношение на правото на здраве, образование и умствено и психическо състояние. Царската депутатка Татяна Калканова, която е Зам. председател на Комисията по образование и култура е била водеща на първото заседание на първия ден на конференцията.
Форумът беше открит от председателя на Българския инициативен комитет Евгения Живкова, каза Татяна Калканова на пресконференция. Приветствие към участниците направи председателят на Народното събрание Георги Пирински, Пиер Фердинандо Казини, председател на Интерпарламентарния съюз, представено от Негово превъзходителство Жан Батиста Кампаниола, посланик на Италия в България. Поздравление към жените парламентаристки отправиха и малчуганите от Българския детски и младежки парламент. Госпожа Прокачини изнесе доклад на Международния координационен комитет относно изпълнението на поставените цели от Първата световна конференция на жените-депутатки изнесе госпожа Прокачини, а Евгения Живкова сподели за практиката в страната ни по опазване и закрила на децата, обясни народният представител от НДСВ Татяна Калканова.
Върху няколко теми са дискутирали участничките в конференцията. Те са споделили опит за практиките си как семейството и училището могат да си партнират в превенцията срещу насилието срещу деца, за сътрудничеството между държавата и гражданското общество за защита на децата. Участничките във форума са приели резолюция на Втората световна конферениця на жените парламентаристки.
Те са се обединили около идеята да продължи интерпарламентарното сътрудничество в най-добрите насоки за постигане на цялостни и необратими
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система