Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 04.07.2006 г.
Осигуриха един милион лева за доиграждането на колектора
Пернишки ром с 13 присъди пак пред Темида
Осигуриха един милион лева за доиграждането на колектора
Юлия КУЛИНСКА
   1 милион лева отпуска за продължаване на строителството на главния колектор през тази година Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ, съобщиха на пресконференция вчера народните представители от "Коалиция за България" инж. Ненко Темелков и Росица Янакиева.
Изграждането на главния колектор започна преди повече от 10 години и строителството му продължи на няколко етапа. В момента съоръжението е готово в района след кв. Иван Пашов и сега е в застой. Колекторът е много важен за кварталите Мошино, Изток и Тева. Окончателното му завършване е до Кладница. Той е особено важен за града ни, защото географията на терена е такава, че в пиковите часове, когато се консумира най-много вода, отпадната вода от Тева слиза под напор и тръгвайки към пречиствателната станция, се връща обратно към Мошино и спира водите, които идват от Изток и от Мошино. Това създава основните проблеми с наводняването на мазетата в района. С отпуснатите средства строителството на колектора ще стигне близо до Мошино и отчасти ще реши проблема с отпадните води. Общо 4 проекта за Пернишка област са били одобрени на първата сесия на УС предприятието, състояла се в края на миналата седмица.
300 хиляди лева се дават за изграждането на водопровод в село Косача. Толкова са и парите за придобиване на дълготрайни материални активи от Община Ковачевци. С тях ще бъдат закупени на водопроводния резервоар и всички съоръжения, които сега са собственост на фирма "Аматица". След като те станат общинска собственост по мнение на специалистите проблемът с водата в Община Ковачевци ще бъде решен трайно. ПУДОС е одобрило и проект на стойност милион и половина лева за съфинансиране на изграждането на Завод за преработка за пластмасови отпадъци в Община Радомир, което е по линията на публично-частно партньорство. Съоръжението ще бъде смесено - с общинска и частна собственост.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система