Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.07.2006 г.
"Стомана индъстри" единствена в България получи сертификат
Само по 10 точки ще дискутират общинските съветници
"Стомана индъстри" единствена в България получи сертификат
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера "Стомана Индъстри" АД получи нов сертификат TUV №0035 - CPD-А191 в съответствие с директивата за строителни продукти на Съвета на европейската общност CPD - 93/68/ЕС и хармонизирания продукт ES 10025:2004.
Сертификатът удостоверява, че произвежданите от "Стомана Индъстри" АД горещо валцувани продукти от конструкциони марки стомани са напълно приложими в строителството и отговарят на строго регламентираните от Евросъюза изисквания и стандарти за качество и безопасност. Така продукцията на дружеството официално се маркира със знака СЕ, с което се допуска свободното им преминаване и употреба в цялата европейска общност.
Сертификатът е издаден от TUV Rheinland Grup - Германия. След направената подготовка съгласно приложение B и ZA на EN 10025-1:2004, резултатите от изпитванията бяха изпратени в Германия и след извършената оценка "Стомана Индъстри" получи сертификат за съответствие.
Пернишкото дружество е единственото предприятие от българската металургична индустрия, което притежава този документ. Съгласно европейската директива CPD и стандарти, ако един проиводител се стреми да продава на европейския пазар, трябва да декларира съотвествие и продуктите му да са маркирани със знака СЕ. С новия сертификат дружеството получава възможност да укрепва и разширява позициите си на вътрешния и международния пазар. Сертификатът е удовлетворение и за потребителите, които получават официални гаранции за тоталното качество на изделията, които купуват.
Следващата цел на екипа на "Стомана Индъстри" АД е подготовка за сертификация по стандарт EN 10080 - "Стомани за армиране на бетони - заваряеми армировъчни стомани". Сертификатът ще бъде придобит след пускането в експлоатация на новия валцов цех за производство на армировъчни стомани, уточниха от фирмата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система