Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.08.2006 г.
Шефът на СИФ откри вчера новия Център за интеграция
Зевзеци си правят груби шеги с електрошоков телбод
Шефът на СИФ откри вчера новия Център за интеграция
Любомира ПЕЛОВА
   Председателят на Социално-инвестиционния фонд Ерик Рангелов и кметът на Община Перник инж.Антоанета Георгиева прерязаха лентата вчера на новия Център за интеграция и социализация, разположен на третия етаж в административната сграда на фирма Комуналстрой. Тържеството за откриването му вчера уважиха и областният управител Иван Димитров, председателят на Общинския съвет Добри Митрев, шефове на държавни и общински институции, лидери на политически партии, местни минипарламентаристи.
Новият интеграционен център е изграден по проект на Либерално сдружение "Европа 2007" на стойност 151 хиляди лева. За реализацията му голяма помощ, включително и финансова, е оказал изпълнителният секретар на "Съюз за Перник" Димитър Колев. Осъществяването на проекта стана възможно и благодарение на съдействието на управителя на Комуналстрой инж.Цветан Андронов, който предостави необходимите за работата на Центъра помещения.
Позициониран върху 280 кв.м, той разполага с две слънчеви учебни зали, два лекарски кабинета, стая за преподаватели, кабинет и заседателна зала за ръководителите му.
В новата институция ще се ограмотяват роми, с които ще работят и психолози, за да бъдат подготвени мургавите за интеграцията им в обществото. В Пернишко над 7000 души от малцинството нямат дори основно образование. Преминавайки през Интеграционния център, те не само ще се научат на четмо и писмо, но и ще усвояват професия, която след финала на обучението ще могат да упражняват. Изборът е богат - 24 са специалностите, сред които ще могат да правят избор бъдещите "курсисти".
Екипът, който ще работи в новата социална институция и в бъдеще ще разчита на подкрепата на областната и общинската управа, на пернишкия минипарламент, на социалното министерство, за да излязат от тук полезни на семействата си и на обществото личности.
Либерално сдружение "Европа 2007" има и други интересни инициативи, които смята да реализира в края на 2006 - началото на 2007 година, стана ясно вчера.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система