Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.09.2006 г.
Спасиха родилка и бебето й в пернишката болница
Действат 15 клуба "Млад огнеборец"
Спасиха родилка и бебето й в пернишката болница
Илияна ИВАНОВА
   В МБАЛ "Рахила Ангелова" спасиха живота на родилка и на бебето й, чрез използването на най-съвременните методи в световната медицина, съобщи директорът д-р Симеон Василев. 36-годишната Людмила Кирилова от Друган и новороденото били докарани в пернишката лечебница с усложнения и в много тежко състояние призори в понеделник, съобщи шефът на АГО д-р Емил Милачков. Благодарение на бързата намеса на местните лекари и използването на най-модерните лекарства животът на майката и детето е спасен.
Родилката постъпила в МБАЛ - Радомир и към 3 часа през нощта срещу понеделник детето било изродено. Случаят е определен като рисков, тъй като жената е на 36 години, а това й е първо раждане. В такива случаи е задължително да се пристъпи към Цезарово сечение по медицински показатели, не трябва да се прави нормално раждане, каза д-р Милачков. Оказало се обаче, че не може да се извади плацентата на пациентката и така се стигнало до обилен кръвоизлив. Жената била докарана в Перник с остра кръвозагуба и хемоглобин 68, който е несъвместим с живота. Констатиран е и хеморагичен шок. В такива случаи обичайната практика е да се отстрани матката, но рискът за пациентката е особено висок. Затова пернишките медици предпочели да използват най-съвременния препарат - NovoSeven на скандинавската фирма "Новонордиск". Лекарството е използвано в страната ни по подобен казус едва преди три години в Пловдив. За повишаване на хемоглобина е използван и друг нов препарат - "Денофер". Така от 67 хемоглобинът на пациентката вчера бе достигнал до 93. 100 е вече в нормата, каза д-р Милачков. Людмила и детето й са вече в добро състояние, майката е захранена и става по малко от леглото.
Досега в акушер-гинекологията в страната ни този препарат е използват 19 пъти - 12 от тях са в акушерството и 7 - в гинекологията. В пернишката болница го използват за втори път. С негова помощ през пролетта спасили живота на жена с остър гастрит, при която вече били прелени 13 банки кръв и 7 - плазма, но кървенето не спирало. Случаят с родилката ще бъде описан в медицинската литература.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система