Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.09.2006 г.
С антика спасяват пациенти в пернишкото отделение"Реанимация"
Бистриха проблема с пернишкия транспорт с човек на Пирински
С антика спасяват пациенти в пернишкото отделение"Реанимация"
Илияна ИВАНОВА
   С антика спасят живота на пациентите в отделение "Реанимация" на Многопрофилната болница за активно лечение "Рахила Ангелова" в Перник. Специалистите там поправят и поддържат в готовност анестезиращ апарат, който вече е на повече от 60 години, съобщи началникът д-р Иван Евлогиев. Техниката е пристигнала в отделението преди 30 години и е предоставена като втора употреба от Правителствена болница. Апаратът е производство на Световния лидер за такъв род техника - "Дрегер", където едва ли знаят, че има апарат, направен през 40-година на миналия век, който все още функционира.
В отделението разполагаме с един по-добър анестезиологичен апарат и още 10, който са в по-лошо състояние. Имаме с какво да работим, но техниката не отговаря на Европейските и съвременните медицински сатндарти, сподели д-р Евлогиев. Наличните не разполагат с абсолютно задължителните за този род дейност приставки, с които се измерва входящото и изходящото налагане на количеството кислород, както и аларма, която да сигнализира при изпадането на маркуча, който подава кислород към пациента. В момента на пазара един такъв апарат може да струва между 15 и 60 хил. лева. По-евтините са китайско производство, като не се знае какви са им възможностите. С тези приставки разполага само единият от наличните апарати, но те не работят, категорични са в отделението. Ремонтът им ще струва около 4 хил. лева. Оправим ли този и закупим ли един нов, ще бъдем напълно доволни, каза още д-р Евлогиев.
През това лято отделението получи два нови дихателни апарата. Единият е закупен със средства на болницата, а другият - от общината. Това са съвременни апарати с компютърни системи, с които болницата и пациентите няма да имат проблеми поне 10 години, каза още д-р Евлогиев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система