Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.09.2006 г.
Вдига се мъглата около изграждането на завода за биодизел в Перник
Каръци на съд заради канабис в обраната им вила
Вдига се мъглата около изграждането на завода за биодизел в Перник
Юлия КУЛИНСКА
   До десетина дни ще бъде подписан договорът между Община Перник и българския филиал на ICS Интернационал Консултинг, за разкриване на процедурата за изграждането на завода за биодизел в Перник. Разрешение за реализирането на идеята дадоха общинските съветници на свое заседание през месец юли т.г. Обемът на инвестицията е 42 млн. евро. Ще бъдат разкрити около 100 работни места. За изграждането на инсталацията е необходим терен от 10-15 хектара и след приключването на процедурите тя ще бъде изградена за около година. Построяването на завода за биодизел ще сложи началото на създаването на високотехнологичен парк в Перник.
Още през пролетта на 2006-та година представителите на фирмата направиха подробно представяне на инвестиционното си намерение. Те обясниха, че съоръжението ще оползотворява домакински и селищни, производствени, пластмасови, болнични и трупни отпадъци, къкто и биологични материали от градинското и парково стопанисване, включително и специални видове смет като оттаечна кал от пречиствателните станции с остатъчна влага 30 на сто. Продуктът от преработката на тези материали ще бъде иснтетичен дизел, съществува и възможност за добиване на бензин и керосин. Горивото е с високо октаново и цианово число и ще бъде много евтин. В рамките на общата стратегия инвеститорът се ангажира за осъществяване на мероприятия в социалната област, като изграждането на детски ясли, училища, старчески домове, спортни съоръжения и други.
Изграждането на завода за биодизел ще допринесе за европейския вид на Перник, коментират специалисти. Съгласно европейската енергийна политика делът на биогоривата през 2010 година трябва да се увеличи до 5,7 на сто от потреблението на дизел, бензин и пропан-бутан. Сега то е по-малко от 2 процента. Биогоривата ще бъдат освободени от данъци и такси. Въвеждането на алтернативни източници на енергия е част от стратегията на Европейския съюз и на България, предвид подписването на протокола от Киото.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система