Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.10.2006 г.
И лаптопи поискаха съветниците след екстрите и високите заплати
СДС готов да поиска оставката на Д.Митрев
И лаптопи поискаха съветниците след екстрите и високите заплати
Юлия КУЛИНСКА
   Като връх на цинизма определиха местни избраници от СДС предложението на 20 свои колеги за закупуването на 50 преносими компютри, с които да се "обзаведе" всеки един от тях. По този начин щели да се спестят средствата, които сега се дават за размножаването
на докладните записки и документите, разглеждани на заседанията. Предложението беше внесено в края на вчерашната сесия, без да е разглеждано в постоянните комисии и без да е гласувано като част от приетия дневния ред. Разумът обаче на повечето от местните избраници надделя над емоциите и в крайна сметка те приеха предложението обсъждането на докладната записка да остане за следваща сесия.
Със спор за юридически казус започна заседанието вчера. Той беше породен от предлажението на ВрИД кметът на кв. Изток Снежанка Викторова, която поиска да не се разглеждат докладни записки, отнасящи се за имотни проблеми в квартала, тъй като съгласно измененията в ЗМСМА по тях се изисква становище на кмета. В крайна сметка нейното искане беше уважено и от предварителния дневен ред отпаднаха 8 точки, свързани с изменение на ПУП и с учредяване възмездно право на строеж върху земя - частна общинска собственост, съобразно взлязъл в сила подробен устройствен план. За сметка на отложените докладни, общинските съветници гласуваха да влязат за разглеждане нови точки. В дневния ред беше включено писмо на управителя на "Тролейбусни превози" ЕООД, отнасящо се до цените на съоръженията, които трябва да бъдат продадени на "Електроразпределение". Към предварителните теми бяха добавени докладните за обема на ползване на Общински поземлен фонд през 2006 година, за утвърждаването на договор между общината и фирмата, която ще инвестира в изграждането на инсталация за биодизел, за промяна на адреса на два социални центъра и за промяна на статута за почетни граждани на Перник.
Заседанието започна с питане към кмета на Общината инж. Антоанета Георгиева, зададено от Васил Михайлов относно натрупани боклуци в района на село Рударци. С поименно гласуване общинските съветници гласуваха единодушно председателят на нацоиналното славянското дружество "Иван Вазов" проф. Никола Попов, баскитболната легенда Пенка Методиева и дългогодишната учителка по литература Сабина Ресанска да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на Перник". Връчването на символите на града и официалното обяваване на титлите да стане на тържествена сесия на 19 октомври - Деня на града. Беше приета Обшинската програма на мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Беше гласуван състава на експертно-консултативната комисия, която ще помага на кмета при взимането на решения. Тя ще е от 9 члена, като в нея ще участват и двама общински съветници. Местните избраници гласуваха доверие на Иванка Романова и Росица Симеонова, след като предложените Валентин Варадинов и Иван Йорданов си направиха отвод.
За продажбата на два общински имота глусуваха позитивно местните избраници. Те ще бъдат изтъргувани чрез таен търг, като началната тръжна цена на единия е 50 лева за кв. м, а на другия - 16 лева. На първия терен ще бъдат построени гаражи, на втория - едноетажен търговски обект. ОбС даде съгласието си да бъдат продедени чрез търг 4 леки автомобила, едно самоходно шаси и мотокултиватор, които са в активите на Община Перник. С болшинство беше взето решение за добровлна делба и замяна на идеална част от собствен недвижим имот на общината.
Беше уважена и докладната записка на кмета инж. Антоанета Георгиева за приемане на обема на ползване на общинския горски фонд през тази година. Градоначалникът обясни, че общината готви проект по програма САПАРД за изграждане на горски пътища, които ще подпомогнат осъществяването на сечта и затова е необходимо да се приеме предложението й. На заседанието беше утвърден текста на договора между фирмата, която ще изгражда инсталацията за добиване на биодизел и Община Перник.
В самия край на сесията беше прочетена протестна декларация от инициативен комитет в село Драгичево по повод забавеното строителство на свитофара на кръстовището "убиец"
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система