Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.10.2006 г.
На трима връчиха званието "Почетен гражданин" на Перник
Перник се весели на своя празник на Св. Иван Рилски
На трима връчиха званието "Почетен гражданин" на Перник
Юлия КУЛИНСКА
   Легендарната пернишка баскетболистка Пенка Методиева, дългогодишната преподавателка по литература Сабина Ресанска и акад. Никола Попов станаха носители на званието "Почетен гражданин на Перник" вчера. Символите на наградата им бяха връчени на тържествена сесия по случай Деня на града. На нея присъстваха кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева, народните представители Ангел Найденов, инж. Ненко Темелков, Росица Янакиева, Теодора Дренска и Татяна Калканова, областният управител Иван Димитров, кметове на кметства и на населени места. Гости на заседанието бяха Генади Оленин, Първи зам. кмет и Анатолий Шестаков, председател на съвета на депутатите от Балашиха, Евгени Олехин, зам. кмет и Светослав Тенкович, общински съветник от град Електростал, Томица Алексич, зам кмет на община Пирот, Насред Калач, кмет и Омер Манджукович секретар на Ружае, Аце Коцевски, кмет, Блажо Атанасов и Захир Живкович, общински съветници от Велес.
На днешния ден, 19 октомври, денят на небесния покровител на българския народ, на миньорите и на град Перник, СВ. Иван Рилски Чудотворец отдаваме почит на предците си, които направиха това, което е Перник днес, каза в словото си председателят на ОбС Добри Митрев. Днес сме длъжни да отдадем почит и да поднесем свежи цветя на памитниците на всички онези перничани, които дадоха живота си за свободата на България, които се бориха за по-справедлив живот на нас и на нашите деца, независимо дали те загинаха преди 9 септември 1944 или след това. Всички те дадоха своя живот за България. Помирението с историята, с богатото ни историческо минало може да ни обедини, да ни едини, за това да постигнем по-добро бъдеще за родината ни България и нашия роден град, каза още Добри Митрев.
Ако миналото е нашата гордост, настоящето е нашият труден житейски път, в който трябва да намерим време и да се порадваме, и да празнуваме. Длъжни сме да завещаем нашето бъдеще на хора, които искат да живеят в свободна и демократична България, хора, които искат да коват само своята съдба, да вземат в ръце живота си и да не позволяват никой да не им попречи да реалзират мечтите си каза кметът на Община Перник Антоанета Георгиева.
Благодаря на общинските съветници от името на правителството на Република България за вашата дейност в ОбС, подчинена на волята да променим Перник и живота на перничани към по-добро, към дебатите, породени от търсене на решене, което да бъде в полза на гражданите, с една единствена цел - да направим града ни по-привлекателен за инвеститорите и по-уютен за жителите. Да оставим в миналото като далечен спомен дългия път на прехода и политическото противопоставяне. Пожелавам на перничани здраве и успехи във всяка бъдеща дейност, а на почетните граждани на Перник - дълги години да се радват на уважението ни, каза областният управител Иван Димитров.
Тримата почетни граждани на Перник получиха символите на града ни, много цветя и поздравления. "На многая лета" си пожелаха общинските съветници за доброто на Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система