Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.10.2006 г.
На Димитровден - засмян и слънчев празник срещнаха радомирци
Нов вестник тръгна в Радомир
На Димитровден - засмян и слънчев празник срещнаха радомирци
Любомира ПЕЛОВА
   С тържествена света литургия, отслужена от Негово Преосвещенство архимандрит Йоан - протосингел на Софийска духовна митрополия, отслужена в храма, носещ името на покровителя на Радомир - Св. Димитър, започна вчера Деня на града в съседния общински център. Литийно шествие, тържествен водосвет, курбан за здраве бяха част от тържеството, посветено на 140-годишнината на черквата. Стотици жители на града и околните села се стекоха в нея вчера, за да уважат един от най-големите християнски празници.
Кметът на Радомир инж.Златко Стойчев подари на храма икона на Св. вликомъченик Димитрий Мироточец.
Малко след 11 часа на централния площад "Свобода" градоначалникът, председателят на ОбС инж.Иван Владимиров и новият почетен гражданин на Радомир Тихомир Ефремов издигнаха националния трибагреник, звездното синьо знаме на Европейския съюз и флагът на града.
Сред десетките гости, уважили празника, който вече второ столетие събира и връща към корените им пръсналите се по цяла България радомирци, бяха народоният представител от коалиция за България Ангел Найденов, председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева, зам.-областните управители Методи Петров и Боряна Методиева. Празникът уважиха и д-р Станислав Момчилович, кмет на община Сурдулица от западната ни съседка Сърбия, пристигнал в Радомир специално за Деня на града, кметовете на Перник, Брезник, Ковачевци, бизнесмени.
Радомир успя да излезе от кризата, уверено набира скорост и крачи към едно по-добро европейско бъдеще бе лайтмотивът в поздравителните слова на стопани и гости.
Специален поздравителен адрес към домакините за слънчевия празник изпрати и президентът на България Георги Първанов, който пожела на радомирци да не губят надежда в светлото европейско бъдеще на България и добрите промени, които неминуемо ще дойдат и за техния град.
Кметът инж.Стойчев връчи почетните знаци на новия почетен жител на Радомир - музикалният педагог Тихомир Ефремов. С почетна грамота и почетен плакет на Радомир бе отличен и инж.Владимир Крайнев за принос в културното и духовно развитие на село Горна Диканя. Отличен бе авторът на герба на града Красимир Андреев, на когото лично кметът инж.Стойчев благодари не само за най-хубавия герб в региона, но и за съпричастието му в издаването на книгите "Шетба из Пернишко" и току-що излязлата от печат "Радомир и европейското бъдеще на Радомир".
Не бяха забравени и спонсорите, благодарение на които бе реализиран първият национален детски музикален фестивал "Моята песен".
Председателят на ДАМС Весела Лечева награди пък млади спортисти от общината и четирима представители на клуб "Струмска слава", прекратили вчера своята активна спортна дейност.
Празникът на площад "Свобода" продължи с богата концертна програма. Първа вдигна градуса на и без това високото настроение в слънчевия и топъл октомврийски ден Тони Димитрова. Младо и старо запя заедно с нея хита станал любим поне на две поколения българи "Ах, морето..." В следобедните часове в Младежкия културно-информационен център "Европа" облечени в национални носии деца посрещнаха дипломати от страни - членки на Евросъюза, пристигнали в Радомир за кръглата маса "Местното самоуправление в измеренията на европейското време".
От 18 часа на естрадата в центъра на града пък тръгна спектакълът на грациите на Нешка Робева "Арамии".
Късно вечерта небето над празнуващ Радомир бе озарено от пищни илюмнации, с които завърши Денят на града.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система