Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.11.2006 г.
Рецидивист, "маскиран" като шофьор на такси, обирал апартаменти
Двама полицаи уволнени заради корупция
Рецидивист, "маскиран" като шофьор на такси, обирал апартаменти
Илияна ИВАНОВА
   Полицията арестува автора на взломните кражби, извършвани посред бял ден в Перник и Радомир, съобщи директорът на ОДП комисар Тодор Илиев. 39-годишният Николай А., жител на столицата, е подведен под отговорност за шест обира от частни жилища в центъра на областния град, квартал Изток и Радомир. Бандитът е рецидивист, който е изтърпявал наказание в софийския затвор пак за кражби.
Близо месец Николай разиграва местните служители на реда, като атакуваше безразборно апартаменти в различни краища на града. Мъжът действал без предварителни проучвания и без да има предварителна идея къде точно ще бъде поредният удар. Действал импулсивно, затова реакциите му били трудно предвидими, деянията са извършвани предимно между 10 и 14 часа.
Николай се придвижвал с лек автомобил - такси със софийска регистрация, нает под наем към софийска фирма. С возилото си осигурявал мобилност и бързо придвижване, използвал колата и за наблюдение. След като се убеждавал, че жилището е свободно, той атакувал. Подбирал предимно входни врати с издаден навън патронник. Действал по една и съща схема - чупел патронника с френски ключ, после с помощта на отвертка блъскал езичето на бравата и влизал вътре. Използвал още клещи и резачка. Всичко това ставало за секунди и без излишен шум. В жилището подбирал предмети, които са малки по обем и трудно забележими. Сред откритите от полицията вещи са видеокамера, GSM-и, златни накити и пари в брой. Веднага търсел пласмент на откраднатото на нерегламентирани пазари в столицата.
Близо месец служителите на реда в Перник работили усърдно за задържането на извършителя. Огледите и експертизите доказали, че става въпрос за гастрольор, който не живее в Перник, а е приходящ. Случайни свидетели дали описание на лицето. В резултат на това Николай е арестуван в центъра на Перник. Веднага е направен обиск на жилището му, като първите открити вещи се оказали от апартамент в Радомир. Затова делото е заведено в Радомирския съд. Първоначално му е наложена мярка за неотклонение от 72 часа, наложена е и парична гаранция, но Николай остава в ареста, тъй като не е платил определената сума.
До момента е доказано, че е замесен в 6 кражби. Сега се търсят данни и за участие в други обири, правят се и експертизи, за да се установи дали има съучастници.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система