Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.11.2006 г.
Всяко второ дете у нас е жертва на домашно насилие
Спипаха най-ловкия наркопласьор
Всяко второ дете у нас е жертва на домашно насилие
Станислава БОЯНОВА
   Наблюденията на фондация П.У.Л.С. показват, че всяко второ дете понася някакава форма на домашно насилие, а с всяко трето дете е сексуално злоупотребено в семейството му. За съжаление насилието е често несъзнавано от страна на родителите или настойниците. Хората, които стават жертви, обикновено нямат информация по проблема, в резултат на което не могат да идентифицират насилието и следователно не могат да се предпазят от него, съобщиха от организацията.
Европейската общност дефинира сексуалното насилие, като "неприемливо поведение", базирано на пола, което е недопустимо, нежелано и обидно. Това поведение може да бъде активно или пасивно и може да приема следните форми - цинични шеги, намеци за външния вид на някого, които ги карат да се чувстват дискомфортно, нежелани докосвания, обиди или подигравки на сексуална тема, показване на порно материали и насилване на някого за сексуален контакт, уточниха психолозите.
Насилието над деца е свързано с изграждането на механизъм за съхранение. Често в ситуации на насилие детето е поставено пред въпроса как да съхрани своята физическа и емоционална цялост. За да се случи това то прибягва до изграждането на редица специфични поведения, чрез които да оцелее. Те могат да бъдат както адаптивни, така и паталогични и да водят до задълбочаване на проблема. Придобиването на поведението на насилника е често срещано явление. Когато детето е било жестоко малтретирано, сексуално или физически, упражняващият насилието родител се възприема като всемогъщ. За да се справи с чувството на безпомощност, детето започва да мисли за себе си като също толкова могъщ, колкото е и насилника. По такъв начин то се спасява, защото се чувства като човек, който притежава силата и не е нужно да се страхува повече. Има много данни по въпроса как деца, които са били малтретирани, проявяват жестокост в отношенията си с други свои връстници или в игрите си. Много деца, жертви на злоупотреба, живеят с надеждата, че когато пораснат всичко ще се промени. Реалността за съжаление е друга. Детето, което се е формирало като личност в условия на системно насилие не е подготвено за изграждане на друг тип отношение - без контрол и насилие. За съжаление много често децата с нещастно детсво имат не лек живот и като възрастни и формират отношения на насилие в семейството което изграждат с партньорите им, споделиха психолозите от П.У.Л.С.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система