Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.11.2006 г.
Областен обществен съвет ще бори корупцията чрез превенция и прозрачност
Зрелостник преби жестоко десетокласник от училището в Дрен
Областен обществен съвет ще бори корупцията чрез превенция и прозрачност
Юлия КУЛИНСКА
   Губернаторът Иван Димитров оглави Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, който беше учреден вчера. Негови заместници станаха зам. областният управител Иван Стоицев, председателят на ПТПП Бойка Павлова и председателят на РКС на КНСБ Наташа Ангелова. За секретар беше избрана Анелия Стефанова.
Областният обществен съвет се създава в изпълнение на Програмата за изпълнение на Статегията за прозрачно управление и за превенция и противодействие на корупцията и във връзка с ПМС. Негови членове станаха 21 представители на областната администрация, на териториалните структури на органите на изпълнителната власт, на местното самоуправление, на стопанската сфера и частния бизнес, на НПО-та, на средства за масово осведомяване, на отраслови и браншови организации, които участваха в учредяването му. Основната задача на структурата е да мобилизира съответните органи за постигане на прозрачност и публичност в административно-управленските процеси, както и за упражняване на граждански контрол във всички сфери на гражданското общество. Той има за цел създаване на антикорупционно възпитание и култура в обществото чрез повишаване на обществената информираност по въпросите и проблемите на корупцията, създаване на обществен климат на нетърпимост към нейните прояви и проблемите, които ги пораждат. Дейността на Областния обществен съвет се основава на принципите на публичност и прозрачност, доброволност на участието и партньорство, равнопоставеност, всеобхватност и законност.
Членовете на структурата приеха Правилник за устройството и дейността й, в който са регламентирани принципите и целите на Областния обществен съвет, неговата структура, основните му функции, организация на работа, начините за взимане на решения. Те приеха и Програма за противодействие на корупцията в Област Перник, в която са набелязани основните им цели - прозрачно управление и отчетност, повишаване на общественото доверие в администрациите на изпълнителната власт и засилване на гражданския контрол, увеличаване на прозрачността при вземане на решения на управленско ниво, предотвратяване на корупционните практики.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система