Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.11.2006 г.
Сн. Викторова е новия кмет на "Изток", вотът се проведе в съботния ден
6-годишни деца сексуално насилвани от бащите си
Сн. Викторова е новия кмет на "Изток", вотът се проведе в съботния ден
Юлия КУЛИНСКА
   Снежанка Викторова стана редовно избрания кмет на кметство "Изток" след проведения в събота частичен местен вот. 947 души упражниха своето право на глас или това са 3,96 на сто от избирателите. Очакваната слаба избирателна активност се дължи на факта, че кандидатът за кмет беше само един. Вяло и без емоции премина изборния ден в 34-те секции. Седем от тях отвориха врати с един час закъснение поради неявяването на председателите им, които бяха представители на десните партии. След спешно заседание на Общинската избирателна комисия на тяхно място застанаха зам. председателите и вотът стартира. Броят на действителните бюлетини е 937, като десет от пуснатите в урните пликове бяха празни.
До 13,30 часа избирателната активност беше 2, 08 на сто или 498 човека бяха упражнили правота си на глас. В късния следобяд, в 16, 30 часа гласувалите станаха 3,41на сто или 815 души. Най-активни са биби жителите на кметството, които са гласували в 19 секция, която беше разположена в ІV СОУ, а най-голяма избирателна активност е отчетена в 1 и 33 СИК, където своя вот са дали 6 на сто от вписаните в избирателните списъци. В тези две секции гласуваха съответно народния представител и бивш кмет на кметство "Изток" Росица Янакиева и бъдещият кмет Снежанка Викторова, заедно със своите семейства.
Хората с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението можеха да упражнят вота си в единствената 2 секция, разположена в Професионалната гимназия по строителство и архитуктера "Арх. Йордан Миланов" в кв. "Мошино". Но там достъпът с инвалидни колички беше затруднен, тъй като на стълбите на входа на сградата нямаше приспособление за лесено придвижване. Затова пък пред стаята беше поставен необходимия отличителен знак.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система