Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.12.2006 г.
Позлатиха кмета на Ковачевци за запазване уникалността на селото
Участник от Отечествената война премазан от влак край Метал
Позлатиха кмета на Ковачевци за запазване уникалността на селото
Юлия КУЛИНСКА
   24-каратови златна карта и златна значка е получил кметът на Община Ковачевци Йордан Стефанов в края на миналия месец. Отличията се придружават от сертификат за "Селище с висок престиж и принос за авторитета на България". Наградите са връчени от Националния конвент на експертите у нас, който е официален представител на уникалните селища в Европа. Те се присъждат за значимо историческо и културно наследство и за уникални дадености и за завоюван висок престиж и обществено признание за постиженията във формирането на имиджа на страната, в налагането на предимствата на културните ценности, в представянето на силно въздействащо историческо достойнство за утвърждаване на националния авторитет.
Ковачевци е едно от 6-те български общини, които са отличени с авторитетния приз през тази година. Всички населени места, които са получили златна карта ще бъдат представени пред международните институции и донори в културните центрове и търговските представителства на страната ни във всички европейски столици. Градоначалниците им ще бъдат жури за церемонията на официалното представителство на уникалните градове в Европа, която ще бъде в навечерието на 24 май 2007 година.
Националният конвент на експертите и официалното представителство на българските градове са неправителствени организации, които дават официален статут "Селище с висок престиж и принос за авторитета на България". Институциите стимулират и популяризират развитието на 100 български селища, които имат този статут и ги подкрепят в решаването на стратегическите им задачи. Това са села и градове, които имат висок исторически, културен, туристически и бизнес потенциал и притежават уникални дадености, обясни кметът на Ковачевци Йордан Стефанов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система