Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.12.2006 г.
Милион и половина вложи БТК в Перник
Мъглата препълни с пациенти белодробната болница
Милион и половина вложи БТК в Перник
Юлия КУЛИНСКА
   1млн. и 495 хиляди лева е вложила БТК в цифровизацията на телефонната мрежа в Перник за 2006-та година, каза главният директор на "Експлоатация и архитектура на фиксираната мрежа" в компанията Севдалин Станев. Той се срещна и разговаря с областния управител Иван Димтров в петък. На срещата присъстваха народните представители от "Коалиция за България" инж. Ненко Темелков и Росица Янакиева, зам. губернаторът Иван Стоицев, представители на БТК. Посещението на главния директор беше по повод бъдещата телефонизация на пограничните райони Трън и Брезник.
Областният ни град е един от 27-те, които ще са напълно цифровизизани до края на годината, стано ясно на срещата. Вече са премахнати всички дуплексни телефони, които са заменени с цифрови.
БТК ще инвестира 500 хилядарки за решаване на проблемите с телефонизацията на пограничните райони, която ще приключи до края на следващата зима. Представителите на компанията обещаха, че тогава жителите на Трън и Брезник ще разполагат с модерна и ефективна връзка по телефона, като чрез изградената мрежа ще се осигури пълно покритие на всички мобилни оператори. Предстои да се изгради сайт за широлентов достъп в Брезник.
Главният директор Севдалин Стоев каза, че БТК ще се ангажира в най-скоро с конкретни срокове и проектиране на обемите дейности, които ще доведат до бързото и ефективно изпълнение на изискванията за добра телефонна връзка в пограничните райони. На срещата стана ясно, че в много от населените места в Трънско и Брезнишко все още имат само по един телефонен пост и апаратите, които ползват са от типа "манивела". Недопустимо е това да се случва 130 години, след като Александър Бел е изобретил телефона и съвременните комуникации са почти навсякъде.
Оптимизъм за решаването на проблемите с телефонизацията изрази областният управител Иван Димитров. Той каза, че е необходимо до един месец да бъдат представени проектите, които да са финансово обвързани със средства, за да бъдат решени проблемите и да започне реалното изграждане на модерна и ефективна телефонна мрежа. Той обеща, че държавата и народните представители ще се включат активно в осигуряването на пари за тази цел. Техническото изпълнение и част от средствата ще бъдат отпуснати от Българската телекомуникационна компания.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система