Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.06.2002 г.
Евроделегация се запозна с Перник
Холандец ни навива да минем на газ
Откриха главата на трупа от Бабица
Американците събирали болкука като нас
Бомба разтърси блок в Тева
Евроделегация се запозна с Перник
Тинка ЕВДОКИМОВА
   Шестчленна делегация на Комисията по опазване на околната среда, общественото здравеопазване и защита правата на потребителите към Европейския парламент, водена от холандеца Александер де Роо, посети вчера Перник. На срещата присъстваха председателят на ОбС Юрий Драганов и представители на общинското ръководство в лицето на зам. кмета Мирко Градинаров, шефът на отдел “Опазване на околната среда Евгения Георгиева, директорът на “Топлофикация-Перник” Игнат Божинов, шефът на Районната инспекция по околната среда Милчо Цацов и други.
Кметът Андреев запозна гостите с историята на града. Представи им и водещите проекти, по които работи Общината в опазването на околната среда след замърсяването й от тежката индустрия. Той подчерта, че Перник е започнал да се очертава като важен международен център, защото тук се пресичат важни железопътни и сухопътни артерии. Бъдещето на града градоначалникът определи в развитието на малки предприятия с високи технологии. Той благодари за оказаното съдействие от ЕС за реализацията на проектите за преквалификация на безработни от минната и стоманодобивната промишленост, за строежа на регионалното депо в квартал Тева, за изследване състоянието на атмосферния въздух.
Колко време още се очаква да експлоатираме ТЕЦ “Република”, как става заплащането на ел.енергията и по какъв начин се осъществяа контролът върху разходването и тези плащания, очаква ли се в близко бъдеще да се газифицира ТЕЦ-а и се разнообразят енергоизточниците, какво се прави по отношение на енергийната ефективновст и овладяването на парниковия ефект, помислено ли е в по-дългосрочен план да се използват естествени енергоизточници бяха част от въпросите към пернишката управа. Гостите получиха факти по вече стартиралите проекти в тези насоки и по предстоящите за одобрение.
Перник е вторият град в страната, който еврокомисарите посещават след столицата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система