Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.02.2007 г.
Людмил Стойков остава в ареста, решиха столичните магистрати
Стимулират младежката заетост
Людмил Стойков остава в ареста, решиха столичните магистрати
Любомира ПЕЛОВА
   Мярка за неотклонение "задържане под стража" поиска в края на миналата седмица Софийска градска прокуратура за четирима от задържаните във връзка с аферата "САПАРД". Състав на Софийски градски съд уважи искането й и остави в ареста пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, Марио Николов и съпругата му Мариана Николова и Иван Иванов. Две от жените, замесени в международната афера - Лазарина Георгиева и Петя Хаджииванова, са с по-леки мерки за неотклонение, тъй като едната от тях е в напреднала бременност, другата има сериозни здравословни проблеми.
По време на делото и четиримата са отрекли да имат каквото и да е отношение към източените от програмата 7,5 милиона евро. Адвокатите на арестуваните пледират невинност за всеки от тях.
Защитата на Стойков е поета от трима от най-добрите юристи в България - Даниела Доковска, Ина Лулчева и Петър Божков. Според последния, пернишкият бизнесмен няма нищо общо с международната далавера. Единствената връзка на Стойков с нея била, че според информационните системи 48 процента от фирмата, за която се смята, че е основен играч в измамата - "Еврофриго", са на дружество "Ладимекс", от което бизнесменът държи 51 процента. Според адвокат Божков, за Людмил Стойков 7,5 милиона евро били джобни пари. Вторият обвиняем Марио Николов, който е нарочен за мозък на схемата, по която са източени милионите европейска валута, също е заявил, че пернишкият бизнесмен нямал нищо общо с източването на САПАРД.
Въпреки това СГС е уважил искането на прокурора по делото Андрей Андреев и е оставил четиримата задържани в ареста, тъй като се разследват за тежко умишлено престъпление, за което според НК наказанието е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Прокурор Андреев е уточнил, че обвиненията са за участие в организирана престъпна група, пране на пари и документни измами с пари от фонд на Евросъюза в особено големи размери. Доказателствата, които съдът е взел под внимание, са протоколи от обиските, договори със САПАРД, както и фактът, че намерените машини не работели.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система