Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.03.2007 г.
Евроченгета провервяват търга и сключените договори за магистрала "Люлин"
Експерти от три региона спорят за родно място на Паисий
Евроченгета провервяват търга и сключените договори за магистрала "Люлин"
Юлия КУЛИНСКА
   Проверки, свързани с тъгра и сключените договори за изграждането и за осъществяването на строителния надзор на автомагистрала "Люлин" са започнали полицаите от Европейското бюро за борба с измамите- ОЛАФ, съобщи за "Съперник" отлично информиран източник от Фонд "Републиканска пътна мрежа". Евроченгетата вече са изискали цялата документация, отнасяща се до процедурите по избора на печелившите фирми. От бюрото за борба с измамите проверяват няколко сигнала за злоупотреби със средства на европейските данъкоплатци. Структурата за координация у нас е Съветът за координация в борбата с правонарушенията, засягащи Европейската общност. Той е създаден към Министреския съвет и нейн председател е външният министър Румен Петков. Бюджетът, определен от финансирането по Програма ИСПА за осъществяването на строителен надзор е в размер на 7,5 млн. евро. Но договорът, подписан с френско-английския консорциум "Луис Берже-Мот Макдоналд" е за 4,4 млн. евро.
Подписът под контракта е положен официално на 20 декември м.г. , въпреки, че решението е било взето доста по-рано. С това е финализирана 3-месечната история, започната в средата на месец октомври 2006-та, когато изпълнителният директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев изпрати писмо до председателя на Европейската комисия у нас. В него той препоръча на нейнтия представител в България Майкъл Хъмфрис да бъде избрана фирма, осъществяваща строителния надзор, която се е класирала втора на обявения търг. Съгласието на комисаря това да се случи пристигна два месец по-късно.
Проверките на евроченгената от ОЛАФ относно радовността на документацията за изграждането на аутобан "Люлин" са били провокирани след разкриване на измамите със 7,5 млн. евро по САПАРД.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система