Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.03.2007 г.
Дъщеря ми беше пребита, обезобразена
Прах 6 пъти над нормата
Дъщеря ми беше пребита, обезобразена
Любомира ПЕЛОВА
   "Дъщеря ми беше жестоко малтретирана. По цялото й тяло имаше синини, лицето й беше потънало в кръв, от главата й липсваха цели кичури коса заедно с кожа от скалпа. Призна, че не само е пребита, но и изнасилена от четирима души. Беше загубила ума си от преживения ужас, не даваше да извикам полиция, защото е била заплашена, че ако проговори, ще се прости с живота си. Едва след пет дни се посъвзе и позволи до помоля кмета на селото да извика полиция."
Това разказа вчера пред състав на Пернишкия Окръжен съд 66-годишната Здравка Веселкова, майка на потърпевшата от разигралата се на 5-ти срещу 6-ти март 2004 година драма в пернишкото село Ярджиловци, Анелия Веселкова.
Младата жена е била пребита и насилена от четирима перничани, някои от които по това време не са били пълнолетни.Майката сподели още, че няколко дни след трагедията при нея дошъл съсед, който предложил от името на семействата на насилниците, да дадат по 500 лв всяко на пострадалата, за да не се води дело срещу синовете им.
Окръжна прокуратура - Перник е повдигнала обвинение за отвличане и противозаконно отнемане на свобода, след което последвало групово изнасилване по особено брутален начин срещу Мариян Такев на 24 години, Кристиян Иванов на 22 години, 21-годишния Методи Павлов и 22-годишния Велизар Радославов.
Два дни преди 8 март, както си припомни пред съда вчера и свидетелката по делото Николина Кирилова, момичето отишло на дискотека в селото, намираща се в сградата на читалището. Четиримата бабаити, прилагайки сила, я отмъкнали в бунгало край стария ярджиловски язовир, където часове се гаврили с младата жена. Според потърпевшата, никой не чул виковете й за помощ, докато младежите я влачели по пътя. Трима от обвиняемите едва към 3 часа след полунощ и изпратили до дома на баба й, предупреждавайки я да мълчи, ако й е мил живота.
Веселкова е конституирана и като частен обвинител и е предявила граждански иск за претърпените от нея страдания от 40 000 лв.
На следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани допълнителни свидетели. По искане на обвинението и на адвокатката на ищцата е призован бащата на пострадалата, който ще хвърли допълнителна светлина върху състоянието на Анелия след преживяваното. Адвокатите на подсъдимите също поискаха призоваването на допълнителни свидетели, които според тях ще докажат, че парична "оферта" не е правена и че вероятно пстрадалата е имала по-свободно поведение във фаталната вечер.
На предишното съдебно заседание свидетели потвърдиха, че четиримата и пострадалата са били в дисокотеката и са пили бира. Охранител на стария язовир пък заяви, че на 6-ти март сутринта в бунталого е спял един от обвиняемите, а в помещението е имало разхвърляни бутилки от алкохол.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система