Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.04.2007 г.
Започват и нощни проверки в района на кариерите в Студена
Експерти поемат проблема в Студена
Започват и нощни проверки в района на кариерите в Студена
Любомира ПЕЛОВА
   Образувани са три досъдебни производства срещу фирми, добиващи инертни материали в находище Студена, Пернишко, съобщи директорът на ОДП-Перник Димитър Шереметев след среща с националния омбудсман Гиньо Ганев. Трите фирми са преустановили работа, но част от съоръженията им все още са на площадката. В момента се провеждат срещи с представители на фирмите, за които има информация, че добиват незаконно материали от находището, допълни комисар Шереметев. Както "Съперник" писа, срещу кмета на с. Студена Валери Спасов Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпление по служба.Това потвърди и директорът на ОДП-Перник. Той гарантира, че проверки на находището ще се правят и през нощта, защото има информация, че материали се добиват и тогава.
Заради незаконното добиване на материали от находището в с. Студена на срещата с омбудсмана, проведена вчера, в ранния следобед, бе взето решение да се сформира работна група от експерти и граждани. В рамките на 10 дни те трябва да направят конкретни предложения как може да се реши този проблем изцяло. Сред предложенията, които ще бъдат обсъждани, е и увеличаването на наказанията за подобна нерегламентирана дейност.
Липсва вътрешна координация между отделните ведомства, което поражда тези проблеми, посочи омбудсманът Гиньо Ганев. В работната група ще бъдат включени експерти на МВР, МРРБ, МОСВ, синдикатите и представители на община Перник.
Мерките са наложителни, за да се сложи край и на смъртните злополуки, станали на кариерите, да се предотварят и бъдещи тежки инциденти. Припомняме, че
че на 22 март 2007 г. в каменните кариери до пернишкото село Студена загина 45- годишният Емил Кацарски. Той е технически ръководител на обект край Студена, за който е има разрешение, но мястото, където се случва инцидентът, е друго. Кацарски бил на кариерата, където добиват инертни материали, но багериста, не го забелязал и го затиснал с кофата на машината. Мъжът починал на място. Загиналият перничанин е баща на две деца.
Багерът, под който загива Емил Кацарски, е на фирмата "СДВ" ООД на Станислав Владимиров. По случая се води дознание.
На 5 април 2006 г., 56-годишният Борислав Димитров е затрупан с багера си при срутване на кална маса в кариера на фирма "СК 13 холдинг" край село Студена. Местността е популярна като "Пернишкия Клондайк ". В района действат няколко законни и 13 незаконни кариери и каменоломни.










Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система