Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.04.2007 г.
С Христос возкресе се поздравиха перничани
Жандармерията пое охраната на кариерите край Студена
С Христос возкресе се поздравиха перничани
Юлия КУЛИНСКА
   Христос возкресе! Химнослови църквата и в душите ни греят светли упования. Великденските свещици в пасхалната нощ запалват буен огън във вярващите сърца, защото тази нощ е светозарна и спасителна...
Стотици перничани се стекоха във всички храмове на областта, за да усетят силата на възкресението. Площадът пред църквата "Св. Иван Рилски" се оказа тесен за миряните, които вечерта преди Христовото възкресение бяха дошли, за да запалят свещица за спасението на душите си и да отнесат от божествения огън в домовете си. Така беше и в останалите черкви. На първия ден след Великден във всички тях беше отслужено богослужение в чест на Христос, който в този ден за втори път се явява пред апостолите и им казва "Мир вам!". По време на службите беше прочетено светото Евангелие.
В църквата "Св.Пророк Илия" в Мошино камбаните възвистиха с тържествен звън началото на светата литургия. Стотици миряни се помолиха пред иконата на Спасителя, носейки цветя, червени яйца и козунаци. Те призоваваха Христос да донесе мир и здраве на земята и силата на възкресението да ни запази от врежди, насилие и непримиримост.
Не бяха малко и хората, които в неделния ден запалиха свещица в църквата на манастира "Св. Николай" в Кладница. Освен перничани много жители на столицата посетиха храма и се помолиха за спасението на душите ни.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система