Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.04.2007 г.
Невръстни роми, ровещи в боклука, намериха труп на новородено бебе
Дадоха четири звезди на пернишката болница
Невръстни роми, ровещи в боклука, намериха труп на новородено бебе
Илияна ИВАНОВА
   Труп на новородено бебе намериха три ромчета в пернишкия квартал на металурзите Изток завчера. Всеки ден привечер хлапетата - две момичета и едо по-голямо момче, ровели в контейнер за смет, тип "бобър", в който от близката пекарна за сладкиши и съседен супермаракет изхвърляли остатъци от използваните в производството шоколад и други сладории с изтекъл срок на годност. Завчера около 17 часа децата пак проверявали боклука, търсейки нещо за ядене и евентуално метални отпадъци, от които биха могли да изкарат някой лев, предавайки го за скрап.
Зарадвахме се, защото едно от момичетата пак намери шоколад, аз ровех из съседния "бобър", когато видях издута торба от Т-маркет. В нея се виждаше част от губер. Реших, че може да са стари дрехи или завивка, която можем да използваме и дръпнах парчето булана. От нея нещо тежичко се изтърколи на земята... Ужасих се като видях , че е умряло бебе, разказало по-голямото от децата. Трите ромчета видели спряла наблизо полицейска кола и разказали на униформените за зловещата си находка. Пристигналата оперативна група веднага отцепила района, в който е намерено трупчето на новороденото момченце. Парчето губер подсказва, че раждането е станало в домашна обстановка.От полицията вчера съобщиха, че по телцето на бебето не са открити следи от насилие. Издирва се майката, изхвърлила детето си в боклука. Възможно е да е непълнолетна, която е укривала бременността си до последния момент. Не се изключва и възможността майката да е социално слаба перничанка от ромски произход, но засега не може да се каже със сигурност от какъв етнос е детето, твърдят полицаи.
Според запознати, бебето видимо е било родено доносено, но около главичката му имало омотан найлонов плик. Това говори за нежелана бременност и умишлено убийство на плода от нея.
Започнало е вече събиране на информация както от хората от квартала, тъй като между тях може да се окаже евентуален свидетел на изхвърлянето на умъртвеното бебе, така и от женските консултации. Акушерите в пернишката болница ще следят за евентуалното постъпване на жена с усложнения след нерегламентирано раждане.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система