Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.05.2007 г.
Внесоха обвинителния акт срещу бизнесмена Венцислав Йорданов
Собственик на кафене простреля крадец
Внесоха обвинителния акт срещу бизнесмена Венцислав Йорданов
Любомира ПЕЛОВА
   Обвинителният акт срещу бизнесмена Венцислав Йорданов е вече внесен в съда. Първото заседание в Районен съд-Перник е насрочено за 17 май. Управителят на фирма "Надежда-Венцислав Йороданов" е обвинен в самоуправство по чл. 323 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщи говорителят на прокуратурата Михаил Алексов.
Според събраните в досъдебното производство факти, в периода 25 февруари 2004 година - 18 януари 2006 година, в условията на продължаващо престъпление, бизнесменът, в качеството му на управител на ЕТ "Надежда - Венцислав Йорданов" с брезнишка регистрация, самоволно, не по установения от закона ред, е осъществил едно оспорвано от другиго действително право. Така той е нарушил разпоредбите на чл.2 , чл.90 и чл.91 от Закона за подземните богатства, добивайки енртни материали в кариера с концесионер "Автомагистрали Хемус" АД, без разрешителено за подобна дейност.
Проверките за нарушенията, извършени от представители на столичната РИОСВ, бяха инициирани от потърпевшия от незаконните действия на обвиняемия, легитимен концесионер. Във времето, както "Съперник" писа, са му налагани и парични санкции за близо 100 000 лв, от които са платени само минимална част.
Според прокуратурата, случаят не е маловажен, тъй като само за две години са добити незаконно 256 050 кубика инертни матеприали на общо стойност 1 298 745 лв от кариера, отдадена на концесия на "Автомагистрали Хемус" АД.
Ако вината на Йорданов бъде призната по безспорен и категоричен начин, наказанието, регламентирано в Наказателния кодекс за подобно престъпление, е лишаване от свобода до пет години и глоба от 1 000 лв.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система