Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.05.2007 г.
Взривиха кафене на приближен на Перо в центъра на Перник
Антимафиоти разбиха и втората наркобанда в Перник
Взривиха кафене на приближен на Перо в центъра на Перник
   Взривиха кафене на приближен на Перо в центъра на Перник
Взривиха самоделно взривно устройство в кафене, собственост на приближен на Първан Първанов - Перо, в центъра на Перник към 1 часа през нощта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Инцидентът е регистриран около 20 часа след като по подобен начин бе атакуван апартамента на председателя на Общинската избирателна комисия за местните избори през 2003 година в Радомир - Елвира Христова. Има вероятност да съществува връзка между двата случая. Работи се по всички възможни версии, каза директорът на ОДП - Перник комисар Димитър Шереметев.
Саморъчно направената бомба е хвърлена пред входната врата на кафене "Рио", намиращо се точно срещу сградата на СОУ "Д-р Петър Берон". Пострадали хора няма, явно извършителите са издебнали момент, когато не е имало закъснели минувачи. Секунди след гърмежа обаче, намиращ се наблизо гражданин е забелязал в тъмното да се отдалечава бяла кола. Заради разстоянието и липсата на осветление свидетелят не е разпознал марката на автомобила, не е видял и номера.
Нанесените на заведението и околните сгради щети са големи. Унищожена е входната врата - от алуминиева дограма, паднали са две витринни стъкла и е съсипана част от инвентара. От ударната вълна са счупени стъклата на съседните лавки и магазинчета. Паднали са част от прозорците и на съседните жилищни блокове. Ще трябва сами да възстановим щетите, питахме, но ни казаха - "Който има пари, да се оправя", коментираха вчера притеснени съседи, чиито апартаменти не са били застраховани. Преди обяд собствениците на засегнатите търговски обекти помитаха падналите на тротоара отломки от стъкла. Хората споделиха, че поначало са били против построяването на заведението, което е заело и част от тротоара. Те посочиха, че пръстта от изкопните ями е изхвърлена върху детската площадка зад жилищните блокове на ул. "Отец Паисий", а пързалката и катерушката вече са неизползваеми.
Чухме много силен тътен, събуди ме посред нощ, първоначално си помислих, че сигурно гърми и ще завали, но после чух шумове навън и разбрах, че нещо е станало, разказа възрастна жена, живееща в отсрещния блок. Ехото отнесло звука от гърмежа чак до блоковете на Могиличе, разказаха живеещи близо до Енергото.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система