Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.06.2007 г.
БСП: Няма опасност от разцепление в партията, тя ще консолидира и оздрави
Учреди се Национално сдружение на областните многопрофилни болници
БСП: Няма опасност от разцепление в партията, тя ще консолидира и оздрави
Юлия КУЛИНСКА
   Незадоволително представяне на БСП на изборите за евродепутати са отчели членовете на ИБ и на ВС на партията. Резултатите са под очакваните и ние не изпълнихме една от основните политически задачи, които бяха формулирани за БСП през тази година. И двете заседания показаха, че няма опасност от разцепление в партията. Случилото се в ръководните органи ни дава увереност, че то ще доведе до консолидиране и оздравяване на формацията, каза на пресконференция вчера народният представител от "Коалиция за България" Ангел Найденов. В срещата с журналистите присъстваха областният управител Иван Димитров и червените депутати инж. Ненко Темелков и Росица Янакиева.
Резултатите, интересът и очакванията на обществото към преведените през уикенда заседания на Изпълнителното бюро и на Висшия съвет на БСП бяха опрадвани, каза още Ангел Найденов. Анализът на нашето представяне и оценката на резултатите от евровота беше основната причина Изпълнителното бюро да вземе решение да подаде оставка, която беше приета от ВС на БСП. Второто важно решение, което взехме, беше за свикване на заседание на 46-тия редовен конгрес на партията, който ще се проведе на 16 юни т.г. Две са основните теми, които ще бъдат включени в дневия ред на форума. Първата от тях е за утвърждаване на приоритетите в управленската политика на БСП. По същество това ще бъде нашето предложение към коалиционните ни партньори, основата за диалог и за промяна в правителствената политика. Втората основна тема е за подготовката и участието на БСП в местните избори през есента на тази година. В седмицата след провеждането на конгреса ще има ново заседание на ВС на партията, на което се очаква по предложение на председателя й Сергей Станишев да бъде избран новия състав на Изпълнителното бюро, каза още Ангел Найденов.
Той беше категоричен, че оставката на Изпълнителното бюро трябва да се приема като израз на разбирането на политическа отговорност на основата на резултатите от евроизборитеи като израз на намерението на БСП да не губи политическата инициатива. Това означава да не се губи способността да се предлагат позитивни и очаквани от българските граждани решения. Оставката е знак, че сме разбрали посланието на избирателите в страната, защото анализите на социолозите показават, че на изборите червените избиратели са били в "стачка", т.е. те просто не са отишли до урните, уточни Ангел Найденов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система