Перник Инфо Форуми Перник Инфо
www.pernikinfo.com
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Гневни размисли на един иначе спокоен човек

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Новини
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
chichodan4o



Регистриран на: 16 Фев 2008
Мнения: 3

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 7:51 pm    Заглавие: Гневни размисли на един иначе спокоен човек Отговорете с цитат

Пиша тези редове във връзка с излъчения репортаж по местната кабелна телевизия „Кракра” в петък, 15.02.08 г. относно подписката за проблемите в квартал Калкас. Като представител на инициативния комитет за тази подписка, изведена в Община Перник, заявявам следното: тази подписка изобщо не е насочена срещу нашия съкварталец Петър Венков, а е направена поради множеството проблеми в кв. Калкас, които чакат своето решение. Самият репортаж беше замислен като отговор на медийните изяви на медицинската сестра-кмет на кв. Калкас – Надка Росенчова Павлова, че в квартала ни „всичко е наред”, а дребните проблеми тя ги решава „в движение”. За съжаление цензурата или автоцензурата на репортеския екип успя да манипулира по абсолютно недостоен начин заснетото и казаното от участниците в този репортаж. Не за първи път репортери на кабелна телевизия „Кракра” дават възможност на някои овластени управници да се „вихрят” и поднасят директно в ефир хвалебствия за себе си и своята дейност. Същевременно по необясним и йезуитски начин манипулират критиките и недоволството на обикновените хора, вадейки от контекста само това, което е угодно на тези управници, както стана и в петък, 15 февруари, във „Вечерен обзор”.
От името на подписалите се в тази подписка, а те са 106 на брой, отправям към господин Петър Киров, управител на КТ „Кракра”, следната препоръка:
Стига „асенаговщина”! Журналистите не трябва да вървят след победителите, а да бъдат коректив на властта. Така е в нормалните държави. Колкото по-малко са „захаросаните” репортажи за сметка на критичността и обективността, толкова по-гледана ще бъде Вашата телевизия.
Великият български журналист Йосиф Хербст е казал: „По-страшна от цензурата е автоцензурата”. А за нас остава въпросът какво накара този репортески екип да се автоцензурира. Даже и за местни телевизии е прецедент „НОВИНИ”, заснети във вторник, да се излъчват в петък.
Ние имаме някакви догадки. А вие?


инж. Сашо Диманов
ул. „Захари Зограф” 30
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chichodan4o



Регистриран на: 16 Фев 2008
Мнения: 3

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Очаквайте много скоро снимков материал, както и видео материали(линкове на видео материали), които доказват горедоказанато !!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Новини Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group