Перник Инфо Форуми Перник Инфо
www.pernikinfo.com
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За цената на истината

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Новини
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
клеопатра



Регистриран на: 25 Авг 2009
Мнения: 43
Местожителство: в сърцето на един мъж

МнениеПуснато на: Нед Сеп 13, 2009 2:30 pm    Заглавие: За цената на истината Отговорете с цитат

Стартира ново реалити шоу-"Цената на истината" по Нова телевизия.Това предаване ме накара да се замисля-на каква цена сме готови да продадем кирливите си ризи?
http://www.vbox7.com/play:0cd9a297
_________________
Само преживените неща са истински разбрани!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Миленчо



Регистриран на: 16 Апр 2008
Мнения: 212

МнениеПуснато на: Нед Сеп 13, 2009 5:46 pm    Заглавие: Re: За цената на истината Отговорете с цитат

Цитат:
Стартира ново реалити шоу-"Цената на истината" по Нова телевизия.Това предаване ме накара да се замисля-на каква цена сме готови да продадем кирливите си ризи?
http://www.vbox7.com/play:0cd9a297







Средният интелект на тълпата е по-нисък от този на най-глупавия индивид в нея. Още древните римляни са разбрали, че тълпата се нуждае от „хляб, кръв и зрелища”, за да не хвърля камъни. Нищо не се е променило до наши дни: колизеумите се превърнаха в стадиони, а кръвта и зрелищата се гарантират не само от тях, но и от новинарските емисии по три пъти на ден, както и от телевизионните шоута. Публичните унижения са на почит. Жестоката смърт е на мода. Практиката на така наречената „демокрация” у нас пък показва, че едно правителство може да бъде свалено от народа само тогава, когато и хлябът свърши. Значи това са нормални неща. Няма смисъл да вървим срещу естествените процеси. Аз пък ще ви попитам: какъв беше смисълът от две хиляди години цивилизация тогава?
Да, обаче „който плаща, той поръчва музиката”. Така е при днешните медии. Тълпата иска кръв и зрелища. За това плаща. И частните телевизии с радост й ги осигуряват. Нека да не забравяме, че те не са благотворителни организации и не преследват някаква обществено полезна цел. В тях работят интелигентни хора, които знаят как да вземат левчетата на маймунките с gsm-и и са достатъчно мотивирани да го правят. Значи това са нормални неща. Няма смисъл да вървим срещу естествените процеси. Но моят въпрос си остава: какъв беше смисълът от две хиляди години цивилизация тогава?
Точно в това се корени всичко изписано в горните редове – „Хляб и зрелище” . Народът ни се отърсва от всичките си проблеми, комплекси и несполуки като гледа подобни реалити като горепосоченото, ахка, охка и пъшка пред телевизионните екрани… Чак към края или в най – лошият случай след края на въпросното предаване си казва : - „Абе това всичко е по сценарий” – но това не трае дълго и след като натисне копчето на дистанционното от БТВ на Нова или обратното отново започва със захлас да пълни очите и главата с помията която бълва от родният ни ефир. Пускат sms като си мислят, че промяната във вота на класирането именно те ще са хората, които ще продължат сценарият на играта…..
И така продължаваме да отклоняваме вниманието си от съществените работи , с чиста гордост и самолюбие продължаваме да вярваме в героичността и подвизите на нашите предци……. в свободата на словото и бъдещето на народа ни …..
Да се чуди и да се мае човек….. що за хора сме !?


Гледай народе, гледай, ти и без това вече нямаш хляб, остана ти само зрелището, то поне няма да свърши....... винаги ще си го има....




Широко затворени очи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Новини Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group