Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.06.2007 г.
Синдикатите: На управляващата коалиция скандалите са и малко
Зрелостници "облякоха"полегнали полицаи в жълто
Синдикатите: На управляващата коалиция скандалите са и малко
Любомира ПЕЛОВА
   Готвената смяна на директора на Дирекция "Областна инспекция по труда" в
Перник - инж.Анастасия Соколова е зловеща, безогледна политическа смяна, заявиха единодушно на специална пресконференция вчера регионалните лидери на КНСБ и КТ "Подкрепа" Наташа Ангелова и Любомир Жотев. Подобен скандал, предизвикан от безобразно политическо кадруване, зад което стоят областният управител на Перник Иван Димитров и петимата депутати от БСП и НДСВ, няма в най-новата история на България , бяха категорични и синдикалистите, и работещите в Инспекцията по труда. Вероятно Перник е прецедент и в едно друго отношение - цял един екип в пълния му състав скача в защита на своя ръководител, независимо от синдикална и партийна принадлежност.
В протестна декларация, изпратена от служителите на Дирекция "ОИТ" в Перник до министъра на труда и социалната политика, до изпълнителния директор на Главна инспекция по труда, до областния управител на Перник и до местните депутати се припомня, че инж.Соколова от десет години ръководи институцията, създала е екип от изключителни специалисти. Резултатът е, че пернишката Инспекция по труда е призната официално като най-добре работещата и авторитетна в цялата страна. Възмутени сме от оказвания политически натиск за отстраняване на инж.Анастасия Соколова от поста и намерението на нейно място да бъде назначена общински съветник и член на ръководството на общинската организация на БСП в Радомир Екатерина Фиданска, се казва в протестната декларация на специалистите от дирекция "Областна инспекция по труда" в Перник. Служителите питат още кой има нужда и най-вече изгода от неработеща и безучастна контролна институция? Как през последните десет години се е разчитало на професионализма и отговорността в работата на инж.Соколова , а сега я изпращат в "десета глуха" като началник отдел "планиране" в ГИТ -София, което реално не е никакво повишение, а разчистване на пътя за протежето на депутатите и губернатора на Перник. Работещите в дирекцията искат да знаят конкретните причини, легнали в решението инж. Соколова да бъде заменена с човек, който няма практика в системата. Специалистите от дирекция "ОИТ" в Перник заявяват, че са готови на протестни действия в защита на своята досегашна ръководителка, която уважават и ценят високо като професионалист и човек. И предлагат шефът на Изпълнителна дирекция "ГИТ" в София Тотьо Младенов да предложи истинско повишение на инж.Соколова - собственото си директорско кресло, след като толокова държи да я "издигне"...
В писмена позиция, адресирана до всички институции , в т.ч. и до министър - председателя Сергей Станишев, лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" в Перник Наташа Ангелова и Любомир Жотев заявяват категоричното си несъгласие с поредния трагикомичен политически фарс, който обслужва само и единствено лични теснопартийни интереси на управляващата коалиция. Подобни фарсови ситуации, аналогични на пернишката , в момента се разиграват и в инспекциите по труда в Кюстендил и Пазарджик, заявиха двамата синдикалисти. Те са категорични - ако се стигне до една нелогична смяна на професионалиста Анастасия Соколова с Фиданска ще алармират и европейските институции. Те припомят още, че е недопустимо да се нарушава и основния закон на България - конституцията, който регламентира правото на труд и правото на личен избор на всеки гражданин на тази страна. Избор, какъвто според тях не е даден на инж.Соколова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система