Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.06.2007 г.
Перник ще кандидаства за домакин на Балканиадата по тенис на маса
Глад чака наивен перничанин, измамник му отмъкна пенсията
Перник ще кандидаства за домакин на Балканиадата по тенис на маса
Юлия КУЛИНСКА
   Перник ще кандидатства за домакин на Балканиадата по тенис на маса за момичета и момчета до 18 години, която ще се проведе догодина през месец май. Това стана ясно на среща на кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева със Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса.
Приятелството ни с Перник започна преди две години, когато тук беше създаден Клуб по тенис на маса, каза Стефан Китов. В момента клубът конкурира всички доибри отбори на държавно равнище и изведе сторта на Перник на призови места в държавните първенства в съответните възрасти. Рамо до рамо с този клуб Перник стана любим град на Федерацията по тенис на маса и започнахме да общуваме с Община Перник в лицето на кмета инж. Антоанета Георгиева. Заедно стигнахме до идеята, че във вашия град може да се проведе голям международен турнир, който е от нивото на балканско първенство. В него ще вземат участие 10 държави от района на Балканите. Вече сме започнали разговори с кметската управа за организирането и провеждането на първенството. В предварителните ни преговори стана ясно, че Перник има тази възможност да стане домакин на подобна спортна изяваи съвместно със Федерацията по тенис на маса да представи България, каза още Стефан Китов.
Той обясни, че повечето балкански държави са водещи с надпреварата по тенис на маса в Европа и в света, особено Румъния, Турция и Сърбия, които са с много голям опит и с много големи финансови възможности, които техните ръководства отделят за спорта. България досега не е била домакин на състезание по тенис на маса в тази възрастова група. Турнирът ще продължи 4 дни и в него ще участват около 120 състезатели, съдии и треньори. Състезанието е много отговорно и трудно за провеждане. Перник разполага с подходяща материална база дза провеждането на турнир по тенис на маса. Зала "Миньор" е ремонтирана наскоро и в нея могат да се разположат маси, които отговарят на световните стандарти за играта. Има и хотели, в които да бъдат настанени стортистите. Стефан Китов похвали Община Перник за доброто състояние на материалната база и за това, че кметската управа имо добро отношение към спорта. Това е предпоставка за развитието на нов спорт, защото доскоро тенис на маса в нашия град не е развиван. Сега той става център от национално равнище.
Дали кандидатурата на Перник ще спечели домакинството на балкандиадата по тенис на маса, ще стане ясно след заседанието на Балканскския съюз, която ще се проведе в Истанбул до края на този месец. На него ще се представят параметрите и предимствата на града ни и от Федерацията са убедени, че Перник ще спечели състезанието за домакин.
Радвам се, че в нашия град ще се ппроведе подобен престижен турнир, каза кметът инж. Антоанета Георгиева. Надявам се, че ще постигнем договореност по организацията и провеждането му и че Перник ще бъде гостоприемен домакин. Чест е за нас да представим България и съм убудена, че след година ще можем да викаме за нашите състезатели. По този начин ще дадем възможност на младите спортисти да се срещнат с голямата игра и да наблюдават едно добро, истинско състезание, каза още инж. Георгиева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система