Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.06.2007 г.
Мъртво пияна шофьорка уби трима младежи при жестока катастрофа в Перник
По "Сърце" на А. Каралийчев твориха над 500 кандидат-гимназисти в областта
Мъртво пияна шофьорка уби трима младежи при жестока катастрофа в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   35-годишната Живка Илиева от Перник уби трима младежи при ужасна катастрофа, станала около 22,15 часа в понеделник. Илиева е седнала зад волана мъртво пияна, твърдят полицаи, озовали се на мястото на инцидента. 2,88 промила алкохол сочат първоначалните данни от ПТП-то, взета й е и кръвна проба, резултатите от която все още се чакат. Това е най-тежкият инцидент, ставал на територията на региона през последните десетина години, припомнят служители на Пътна полиция в Перник.
Илиева е пътувала с "Фолксваген голф" от центъра на града към кв. "Изток". В района до бензиностанция "Шел" на вътрешноградската магистрала, при завой с обратен вираж загубила управление над автомобила. Блъснала се в мантинелата, прелетяла над нея в насрещното платно, където се ударила в "Мерцедес" и буквално отнесла покрива му. На място са загинали шофьорът на мерцедеса - 21-годишният Светослав Петров Йонев от Перник, 21-годишната Александра Ненова Тодорова и 21-годишната София Русева Костадинова, които пътували в колата. Четвъртият пътник - 21-годишният М.М., е настанен в неврологично отделение на пернишката болница без опасност за живота. Момчето е с контузни рани по главата и комоцио.
След като в невероятния си полет убила трите деца, колата на Илиева ударила и втори Мерцедес, движещ се в същото платно. За щастие пътниците в него се разминали само с ужасната уплаха от случващото се.
Директорът на Областна дирекция "Полиция" в Перник комисар Димитър Шереметев заяви, че според него пияната шофьорка е била на не по-малко от половин литър твърд алкохол, когато е седнала зад волана. Той самият бил потресен от случилото се.
Живка Илиева твърдяла, че е пила само две чаши бира. Според синът й шофьорката изгубила управление над колата, защото друга го заслепила с насрещните си светлини. Съпругът й нямал обяснение защо е седнала зад волана, след като е пила. Той твърдял, че жена му досега е била добър шофьор и не е допускала нарушения на Закона за движение по пътищата. Вчера възрастен перничанин - неволне свидетел на ужасния инцидент обаче разказваше, че 35-годишната жена е била видимо пияна.
Според очевидци, Илиева се е опитала да изпревари на завоя движещите се един след друг пред нея тролейбус и лек автомобил. Не успяла да вземе завоя и излетяла в насрещното движение, помитайки първо мантинелата, а после и покривът на мерцедеса, в който са пътували загиналите. Колата буквално за секунди се превърнала в кабрио. Единственият оцелял пътник в автомобила се е спасил по чудо, момчето инстинктивно се свило към пода на мерцедеса, което се оказало достатъчно за спасяването му.
Пияната шофьорка, която предизвика трагедията, е останала напълно невредима. В Голфа тя е возела 16-годишния си син, който е със счупена ръка. Вчера сутринта тя се държеше видимо спокойно, на въпрос на репортер на "Съперник" има ли спомен изобщо от случилото се, тя само се опитваше да скрие лицето си и мърмореше под нос нещо неразбираемо. Близките й пък гонеха журналистите, обяснявайки, че и Живка имала права...
Почти три часа през нощта вътрешноградската магистрала остана затворена, а автомобилният трафик бе пренасочван по външната магистрала.
Вчера дознатели и представители на прокуратурата в Перник продължаваха да изясняват обстоятелствата по жестоката катастрофа, потресла Перник. Освен че е била мъртво пияна , 35-годишната Живка Илиева вероятно е карала и с превишена скорост. Това ще стане ясно след изследването на спирачния път на Фолксвагена, уточниха от Областната дирекция на полицията.
Илиева е задържана веднага в ареста на ОДП за 24 часа. Тя вероятноще бъде продължена до 72 часа с оглед пълното изясняване на обсоятелствата по кървавия пътен иницидент. Възможно е след изтичането им да бъде поискана и постоянна мярка за неотклонение, твърдят полицаи.
Загиналата 21-годишна Александра Ненова е единственото дете на бившия председател на Окръжна прокуратура в Перник Мариана Борисова, която сега е апелативен прокурор и на един от най-известните пернишки художници - Нено Тодоров. Момичето е възпитаничка на елитната пернишка гимназия с преподаване на чужди езици "Симеон Радев", била е студентка първа година.
23-годишният Светослав пък е спортист във ФК "Металург" в Перник, твърдят запознати.
Още един пиян шофьор е засечен вчера при проверка от органите на КАТ в Перник. 45-годишният Асен Георгиев е управлявал автомобил с 3,47 промила алкохол.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система