Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.07.2007 г.
Общината ще храни бедните и социално слабите без пари един път на ден
Техническата експертиза за зловещата катастрофа при "Шел" готова до месец
Общината ще храни бедните и социално слабите без пари един път на ден
Юлия КУЛИНСКА
   Нова социална услуга "Обществена трапезария" ще предложи Община Перник на хора, изпаднали в безпомощност поради липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, на самотни лица и инвалиди, получаващи ниски пенсии и на скитащи и безпризорни перничани. Предложението на кмета инж. Антоанета Георгиева беше подкрепено единодушно от общинските съветници на заседание вчера. Социалното заведение щи отвори врати на 1 септември 2007 година. То ще е капацитет 50 лица. Издръжката му ще беди от общинския бюджет с предварителни разчети до 2 лева дневно на един човек. Изпълнението на дейността ще бъде възложено на лицензиран доставчик след провеждане на конкурс.
Влошеният социален и здравославен статус на редица семейства доведе до тревожно нарастване на броя на отделни граждани в неравностойно положение, се казва в мотивационната записка на пернишкия градоначалник. Все повече на Община Перник, дирекция "Социално подпомагане" и на други оторизирани органи се налага да търсят спешно решение на соицалноздравни проблеми на бездомни хора и на граждани, нуждаещи се от от подкрепа. В началото на настоящата година през комисията в общината за социална оценка са преминали 1 100 лица с увруждания. От тях с физически увреждния в трудоспособна възраст са 438 лица, а над 65 години техният брой е 520 човека. Със сензорни увреждания в трудоспособна възраст са 26 перничани, а в пенсионна те са 32-ма. С психически увреждания са регистрирани общо 50 човека, от които в трудоспособна бъзраст са 44 човека. В Община Перник голяма част от населението е с ниски доходи. Има много безработни и болни, които ежедневно се борят, за да оцелеят. Тези факти посочват необходимостта от социални услуги и грижи, насочени към тези уязвими групи. Обществената трапезария приготвя и предоставя на гражданите, потребители на тази социална услуга по едно обедно ястие и ще работи в присъствените дни от седмицата. Столуващите се хранят безплатно. Социалната услуга "Обществена трапезария" и краткосрочна услуга. При направените предварителни проучвания 150 лица, живущи на територията на общината, които отговарят на условията са заявили желание да ползват услугата, се казва в мотивите на кмета инж. Антоанета Георгива.
Общинските съветници приеха на заседанието и Правилник за дейността на обществената трапезария в Перник. В него са регламентирани общите условия, устройството и дейността й, потребителите на социаланата услуга, както и процедурата по предоставянето й. Към правилника да приложени образци за молба, декларация и социална анкета, които са съпъстващи документи за лицата, изявили желание да ползват услугите на обществета трапезария.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система