Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.07.2007 г.
Признателни перничани почетоха 170-та годишнина от рождението на Апостола
Енергото дава награди на платилите токът безкасово
Признателни перничани почетоха 170-та годишнина от рождението на Апостола
Юлия КУЛИНСКА
   С венци и цветя обсипаха паметника на Васил Левски вчера признателни перничани, събрали се да почетат 170-та годишнина от рождението на най-великия син на България. Тържеството започна с шествие, предвождано от облечените в опълченски униформи членове на Клуб "Традиция". Те преминаха с маршова стъпка по градския площад и застинаха в почетно мълчание пред паметника на Апостола в градския парк.
За всички българи по света Васил Левски е недостигаем пример за човешка почтеност, доблест и нравствена чистота. Той допринася най-много от всички ни гордо да се наричаме българи. Четник в Легията на Раковски, политически емигрант в Румъния, основател на тайни революционни комитети по цяло българско, големия идеолог и организатор на българската национална революция, нейната съвест и нейният символ, биографът на националната ни съдба - това е Левски за България. Той, земният, скиталец, преданият е по-велик и най-великия ангел, защото днес Дакона ни е нужен не като икона, а като живо присъствие.
Слово по случай 170 - годишнината от рождението на Апостола поднесе кметът на Община Преник инж. Антоанета Георгиева. След нея за живота на делото на Васил Левски говори председателят на Местния комитет, носещ името на великия българин Милан Миланов.
Васил Левски е личност от миналото, която идва от дълбините на народа, каза той. Той успя да прекрачи границите на времето и да го напълни с ново съдържание. Народът го обeзсмърти с името Апостола на свободата. На нея Левски посвети всичко - и минало, и настояще, и бъдеще. Той накара народа да повярва в себе си, че сам може да решава своите проблеми. Чрез бунтарството, хайдутството и четничеството, Левски достигна до идеята, че съм българският народ може са донесе освобождението на България от петвековното турско робство и да се присъедини до свободните европейски народи. Той каза , "ако спечеля - печели цял народ, ако загубя-губя само себе си". Поклон пред великото дело на Васил Иванов Кунчев, нашия Левски, каза още Милан Миланов.
Венци и цветя от името на народните представители Ангел Найденов, инж. Ненко Темелков и Росица Янакиева и от групата на "Коалиция за България", от областния управител Иван Димитров, от ОбС, от Община Перник, от Местния комитет "Васил Левски, от ОбС на СДС, от ОблС и ОбС на БСП, от НДСВ, от "Атака", от ДП, от Съюза на репресираните след 9.ІХ,1944 година, от ПО-НЛ, от партия "Български социалдемократи", от Съюз на патриотичните сили "Защита", от Движение "Оборище", от Руски клуб "Встреча", от ОСВОЗ, от Съюза на ветераните от войните, от ССД, от "ХТопрофикация" ЕАД, и от много граждани обсипаха паметника на Васил Лвески.
Със специален ритуал и салюти, произведени от пушки от руско-турската освобителна война, участнице в клуб Традиция" отдадаха почит на живота и делото на Васил Левски.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система