Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.08.2007 г.
И перничани започнаха да се запасяват като пред война
Перничани възстават отново срещу тежките камиони
И перничани започнаха да се запасяват като пред война
Савина АНГЕЛОВА
   Треската за запасяване с хранителни продукти обхвана както хора от цялата страна, така и перничани. Препълнени колички в големите супермаркети и масово изкупуване на олио, захар и месо вече бяха факт вчера на пернишкия пазар и по магазините в града ни.
След като вече няколко дни се говори за значително поскъпване на пилешкото месо от тази седмица, много от перничани се втурнаха по магазините, за да се запасят със значителни количества от него още преди цената да е скочила. Някои влизаха само, за да проверят за цената, която за тяхна радост все още беше под 5 лева. За една седмица цената за килограм от този продукт се е покачила с около 20 стотинки. Преди дни пилешкото месо струваше близо 3 лева и 70 стотинки за килограм, а вчера вече беше почти 3 лева и 90 стотинки.
"Купуват така, сякаш тук наближава война", бяха думите на клиентка в магазин, която обаче беше купила само няколко необходими продукта, докато кошниците на останалите преливаха.
Освен повишение при цената на хляба, сиренето и някои зеленчуци, увеличение се очаква и дори вече се забелязва и при цената на яйцата. Етикетчетата им до преди приблизително една седмица сочеха най- вече 15 или 16 стотинки за една бройка. А сега, като пред Великден, цените вече са станали от 17 до 18 , че даже и 20 стотинки за едно яйце.
Сиренето също продължава да скача и то не защото са му поникнали крачка, а защото цената му все още стремглаво расте. Млечният продукт, чийто килограм преди една седмица струваше около 4 лева, вчера вече се търгуваше за повече от 30 стотинки отгоре.
Преди няколко дни зърнопризводителите предупредиха, че заради сушата реколтата на слънчоглед също ще е лоша. За това се очакват и още повишения в цените на олиото, като до зимата цената му за литър може да стигне до повече от 3 лева.
По- скъпото олио вече е факт и сега. Седмица по- рано литър олио можеше да се закупи за средно от 1 лев и 59 стотинки до 1 лев и 70 стотинки. На пазара вчера обаче най- евтиното олио, което можеше да се намери и то след много търсене, струваше 1 лев и 99 стотинки за един литър. По- високите цени стигаха до около 40 стотинки над два лева. И пак перничани все още имат време за запасяване. За разлика от нас жителите на Варна, София, Добрич и Хасково можеха да се "зарадват" още преди седмица на литър олио с цена, превишаваща 2 лева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система