Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.08.2007 г.
Дивотинският кмет и ексченге оглавиха областната структура на ГЕРБ-ерите
Закриват 4 пернишки квартални кметства, не били законни
Дивотинският кмет и ексченге оглавиха областната структура на ГЕРБ-ерите
Юлия КУЛИНСКА
   Кметът на село Дивотино Иво Петров оглави областната структура на ГЕРБ. Мястото на организационен секретар пък зае бившият полицейски шеф Петър Трендафилов. Техните кандидатури са били утвърдени на заседание на Изпълнителната комисия към партията на заседание, провело се вчера в централата на партията. Това съобщи PR-ът на ГЕРБ Севделина Арнаудова. По трима бяха номинираните мераклии за лидерските места в ръководството на новосформираната структура на ГЕРБ-ерите. На учредителното събрание най-много гласове за областен шеф събра Иво Петров. Непосредствено след него се подредиха бившият служител в МВР Георги Шарлачки и ексдиректорът на Белодробната болница д-р Георги Драганов. Най-голяма подкрепа за длъжността организационен секретар пък получиха бившият директор на РДВР Петър Трендафилов, бизнесменът Ивайло Богданов и юристката Ася Антонова.
Лидерът на ГЕРБ в Пернишка област Иво Петров е роден през 1965 година в Дивотино. Той е зодия "Рак". Завършил е средното си образование в Техникума по минна промишленост "Христо Ботев", а висшето си - в Минно-геоложкия институт в столицата, специалност "Разработване на полезни изкопаеми". Завършил е школата за записни офицери и има чин "капитан". Работил е в "Мини Перник" в сектор "Проучване" като майстор-сондьор. Дълги години се е занимавал с частен бизнес в областта на търговията. След това е избран за кмет на Дивотино с листата на БЗНС-единен.
Едно от хобитата на Иво Петров е кулинарията. Най-хубавото ястие, което готви е мусака и това е любимата вкусотия на децата му. Обича да приготвя шкембе и пилешка супа. Три години той е въртял черпака в собствено заведение в Дивотино, което е било посещавано много от почитателите на вкусната храна. Иво обича да слуша хубава музика от всички жанрове. В зависимост от настроението си се наслаждава и на фолка, и на трелите на Щраус. Почитател е и на спорта, но няма любим такъв. Пада си по филмите-екшъни, защото в тях добрият винаги печели.
Иво е известен сред перничани, а вече и в Европа, с артистичните си изяви и талант. Той беше инициатор за провеждането на Първия фестивал на кметовете с таланти, който се проведе в Перник. Със своя скеч по музиката на "Дунавски валс" от Щраус" Иво Петров грабна сърцата на колегите си при участието си в тържествата по случай 10 години от учредаването на НСОРБ в комплекса "Златни пясъци". Той прослави българските кметове с неповторимото си изпълнение и на Фестивала на кметовете с актьорско майсторство, провел се в Румъния.
Преди областното събрание бяха проведени във всички общини общински сбирки, каза Иво Петров. На тях бяха направени номинациите за градоночалници. Очаквам до дни Изпълнителната комисия да ги избере и утвърди. Протоколите от събранията вече са изпратени и е въпрос на дни да стане ясно кои са кандидат-кметовете на ГЕРБ в 6-те общини. Ние ще излезем със самостоятелна кандидатура за кмет на Перник и със своя листа за общински съветници. В останалите общини ще търсим подходящите хора за местни избраници и отново ще бъдем самостоятелни. Всеки, който пожелае, може да ни подкрепи, като сме категорични, че с ДПС и с БСП няма да влизаме в никакви взамоотношения. Ако някой иска да застане зад нашите кандидати, е добре дошъл, но ние няма да подкрепяме представители на никоя друга партия. Предстои ГЕРБ да открие свой офис и когато Бойко Борисов и Цветан Цветанов дойдат да представят кандидатурата ни за кмет на Перник, те ще открият и офиса. Предстои да се избере областен УС на партията, като в него ще влезат минимум 9 човека. Желанието и стремежът ни е в нашите структури да се включат млади хора, защото те винаги са носители на свежи и оригинални идеи, каза още Иво Петров.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система