Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.08.2007 г.
Тарикати хващат "на кукичката" наивни старци с мними печалби
50 секциите в Радомир
Тарикати хващат "на кукичката" наивни старци с мними печалби
Любомира ПЕЛОВА
   За нов механизъм на телефонни измами алармираха от пресцентъра на пернишката Областна дирекция на полицията.
Мошениците търсят жертвите си предимно сред пенсионерите над 70 години, предварително проучвайки доходите им. Избрат си предимно старци с месечни приходи около минималните и любезно ги уведомяват по телефона, че са изключителни късметлии, тъй като са спечелили изключителна награда. Обикновено става дума за маркова бяла или черна техника - пералня, телевизор, ДВД, кухненска печка с керамичен плот и други подобни. На "късметлията" се обяснява, че името му е изтеглено на случаен принцип и за да получи наградата трябва до час - час и половина, да закупи един или два ваучера и да продиктува 12-цифровия код на "събеседника", за да бъде освободена пратката и доставена на адрес на спечелилия.
Три опита за подобни измами са извършени през последните дни в областта. Схемата не е проработила, защото набелязаните жертви се усетили и пресекли мераците на мошениците за бърза и лесна печалба. Информирали и органите на реда.
От Областната дирекция на полицията припомнят на гражданите и най-вече - на по-възрастните да не се доверяват на непознати и да бъдат особено предпазливи, когато от тях се искат пари. Необходимо е по-младите от своя страна да заострят вниманието на своите родители и възрастни роднини, познати и близки, които по различни причини не купуват вестници и не гледат телевизия, за евентуалните опити за измама, тъй като именно старите хора са потенциалните жертви на престъпления от този род.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система